1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya: “853 Milyonluk Borçla Mücadele Ediyoruz”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya: “853 Milyonluk Borçla Mücadele Ediyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı”na bugün katıldı. Kaya, yaptığı açıklamada şunları belirtti:
“2023 yılı Faaliyet Raporu incelemeleri sırasında Meclis’te gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde bütün birim müdürlüklerimizden borçlarla ilgili bilgiler elde ettik. İlçe belediyesi olarak 2023 yılı için yaklaşık 800 milyon lira civarında bir borç yüküyle karşı karşıya olduğumuzu gördük. Ayrıca 2024 yılının ilk 3 ayına ilişkin de 53 milyon lira gibi bir borçla karşılaştık. Toplamda ise 853 milyon lira borç yüküyle mücadele etmekteyiz.
İşte bu devasa borç yükü altında personel giderleri de var. Her ay personelimize ödemesi gereken yüksek maaşlar bulunmakta. Dolayısıyla belediyenin gelirlerine, personel sayısına ve borç durumuna baktığımızda karşımızda döndürülmesi zor bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu görmekteyiz. Ancak kaynaklarımızı verimli kullanarak, tasarruf tedbirleri alarak ve doğru belediyecilik uygulamalarıyla bu borcu çevrilebilir hale getireceğiz.”
“ŞİKAYETÇİ OLMAK GİBİ BİR HAKKIMIZ YOK”
Kaya, “Birçok belediyede olduğu gibi bizde de çeşitli sıkıntılar mevcut. Bu durum neredeyse hiç sıkıntı olmayan bir belediye bulunmadığını gösteriyor. Bu bağlamda biz de böyle bir tabloyla karşılaştık ve gerçekten de bazen ‘3 gün başım ağrıdı’ diyebilirim. Ancak bizim şikayet etme hakkımız olmadığını düşünüyorum.
Biz doğru belediyecilik uygulamaları, örnek belediyecilik uygulamaları ve sosyal belediyecilik çalışmaları ile seçimlere hazırlanmalıyız. Çünkü seçim bitiyor, seçim başlıyor ve biz Türkiye’nin ve çocuklarımızın geleceğine uygun adımlar atmamız gerekiyor. Bu hazırlıklar da şikayet etmek yerine, borçların üstesinden gelmek ve vaat ettiğimiz projeleri hayata geçirmek için mücadele etmekle yükümlü olduğumuzu düşünüyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya: “853 Milyonluk Borçla Mücadele Ediyoruz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin