1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Kremlin Sözcüsü: ABD’nin Ukrayna’ya Yapacağı Yardım Rusya’yı Nasıl Etkileyecek?

Kremlin Sözcüsü: ABD’nin Ukrayna’ya Yapacağı Yardım Rusya’yı Nasıl Etkileyecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen 95 milyar dolarlık yardım paketi içinde yer alan 61 milyar dolarlık kısmı, Ukrayna’ya yönlendirilecek. Bu kararın Rusya üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna lehine kullanmayı planlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peskov, ABD’nin bu adımın hesabını vereceğini ve Moskova’nın buna karşılık vereceğini belirtti.

ABD’nin bu kararına kaşı açıklamalarda bulunan Rusya’nın tepkisi gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Peskov, dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna’ya aktarılması durumunda ABD’nin imajına zarar vereceğini ifade etti. Ayrıca, bu durumun ülkedeki yatırımcıları da olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, bu yardım paketinin dünyadaki krizleri derinleştireceğini belirtti. Zaharova, Kiev’e yapılacak askeri yardımın terör faaliyetlerini destekleyeceğini, Tayvan’a yapılacak askeri yardımın Çin’in iç işlerine müdahale anlamına geldiğini ve İsrail’e yapılacak yardımın bölgedeki gerginliği artıracağını dile getirdi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev ise ABD’nin Ukrayna’ya yapmayı planladığı yardımın savaşın bedelini artıracağını söyledi. Medvedev, yapılacak olan askeri yardıma rağmen Rusya’nın zafer kazanacağını ifade etti. Tüm bu açıklamalar, ABD’nin Ukrayna’ya yapacağı yardımın sadece mali değil, aynı zamanda siyasi ve jeopolitik sonuçları olabileceğine işaret ediyor. Hem Rusya’nın hem de Amerika Birleşik Devletleri’nin aldığı pozisyonlar, uluslararası ilişkiler açısından yeni bir döneme işaret edebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kremlin Sözcüsü: ABD’nin Ukrayna’ya Yapacağı Yardım Rusya’yı Nasıl Etkileyecek?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin