1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Temsilciler Meclisi’nden Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Kabul Edildi

Temsilciler Meclisi’nden Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Kabul Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yönelik 95 milyar dolarlık yardım paketini onayladı. İsrail’in Gazze’yi ablukaya almasıyla Filistinlilere zarar vermesi, ABD’nin desteğini kazanmıştı. ABD, siyasi ve maddi yardımlarla destek olmayı sürdürdü. Temsilciler Meclisi, Kiev yönetiminin Rusya’ya karşı olan savaşında stoklarının azaldığı bir dönemde siyasi çıkmazı sonlandırmak için yardım paketini kabul etti. Başkan Mike Johnson önderliğindeki Temsilciler Meclisi, tasarıyı 311 evet oyuyla kabul etti.

95 milyar dolarlık yardım paketi, Ukrayna’ya 61 milyar dolar, İsrail’e 26 milyar dolar ve Tayvan’a 8 milyar doları içeriyor. İsrail’e sağlanan yardımın bir kısmı insani yardımlar için ayrılacak. Ukrayna’ya yönelik yardım paketinde, ABD bankalarında bulunan Rus varlıklarına el konulup Ukrayna’nın yeniden inşasında kullanılması öngörülüyor. Dış yardım paketi, Rusya’nın dondurulmuş varlıklarının kullanılmasını içeriyor.

ABD Başkanı Joe Biden, yardım paketini desteklediğini belirtti. Paket, İsrail ve Ukrayna’ya kritik destek sağlayacak ve Gazze’deki Filistinlilere insani yardımlar gönderilecek. Biden, tasarının Kongreden geçmesi halinde hızlıca imzalayacağını açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yardım paketinin kabul edilmesinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, ABD’nin yaptığı yardımın savaşta Rusya’yı yenmek için kullanacaklarını belirtti.

Temsilciler Meclisi’nin onayladığı yardım paketi, ABD Senatosu’ndan da geçerek Joe Biden’ın masasına ulaşacak. Zelensky, bu yardımın Ukrayna’nın bağımsızlığını korumasına yardımcı olacağını vurguladı. Rusya’nın Ukrayna üzerindeki baskısını kırmak adına verilen destek, hem Ukrayna hem de İsrail için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Her iki ülke de yardımların savaşta ihtiyaç duydukları desteği sağlayabilmesi adına teşekkürlerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Temsilciler Meclisi’nden Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Kabul Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin