1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Intel, İsrail’deki Dev Yatırımını Askıya Aldı!

Intel, İsrail’deki Dev Yatırımını Askıya Aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li çip üreticisi Intel, 25 milyar dolarlık yeni yarı iletken üretim tesisinin İsrail’deki inşaat çalışmalarını erteledi. Yapılan haberlere göre, Kiryat Gat şehrinde yapılması planlanan tesisin inşa çalışmaları durduruldu. Şirketten yapılan açıklamada, büyük projelerin zaman çizelgelerine uyum sağlama ihtiyacı olduğu belirtilirken, İsrail’e olan bağlılıklarının devam ettiği vurgulandı.

Projenin ne kadar süreyle askıda kalacağı belirsizliğini korurken, tesisin 2028 yılında açılması planlanıyordu. İsrail hükümeti, Intel’e 3,2 milyar dolar hibe vererek güney İsrail’de 25 milyar dolarlık çip fabrikası kurması için destek olmuştu. Yeni fabrikanın 2 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülürken, Intel’in İsrail’deki mevcut tesislerinde yaklaşık 12 bin kişiye istihdam sağlandığı biliniyor.

Intel’in kararında iş koşulları, piyasa dinamikleri ve sermaye yönetimi gibi faktörlerin rol oynadığı belirtilirken, şirketin sektördeki büyük projeleri yönetme stratejisinin değişen zaman çizelgelerine uyum gerektirdiği vurgulandı. Projenin durumuyla ilgili net bir açıklama yapılmazken, Intel’in İsrail’e olan bağlılığının sürdüğü vurgulandı.

İsrail’deki Intel tesislerinde üretim, araştırma ve geliştirme alanlarında faaliyet gösterilirken, yeni fabrikanın açılmasıyla istihdamın artması bekleniyordu. Ancak şu an için tesisin durumu belirsizliğini koruyor ve önümüzdeki süreçte yapılacak açıklamalar bekleniyor. Intel’in İsrail’deki yatırımlarının geleceği ve projenin akıbeti, teknoloji sektörü ve iş dünyası açısından yakından takip edilecek konular arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Intel, İsrail’deki Dev Yatırımını Askıya Aldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin