1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideriyle Dolmabahçe’de buluştu: İsrail’e Karşı Birlik İçinde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideriyle Dolmabahçe’de buluştu: İsrail’e Karşı Birlik İçinde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. Görüşme sırasında, İsrail’in Gazze ve diğer Filistin topraklarına yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze’ye ulaştırılması konuları ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin Filistinlilere uygulanan zulme dikkat çekmek için diplomatik çabalarını sürdürdüğünü ifade etti. Ayrıca, zulmün bir gün bedelinin ödeneceğine inandığını ve Türkiye’nin Filistin’e verdiği destek ve yardımların süreceğini belirtti.

Erdoğan, Filistinlilerin birlik içinde hareket etmesinin önemine vurgu yaparak, İsrail’e karşı güçlü cevabın birlik ve bütünlükten geçtiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin Filistin’e yönelik insani yardımlarını sürdürdüğünü ve bölgeye 45 bin tondan fazla insani yardım gönderildiğini açıkladı. Ticarete getirilen kısıtlamalarla birlikte İsrail’e yönelik çeşitli yaptırımların da uygulandığını dile getirdi.

Erdoğan aynı zamanda, yaşanan acıların dindirilmesi ve İsrail ile İran arasındaki gerilimlerin engellenmesi için dikkatlerin Gazze’ye çekilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar ve torunlar için Heniyye’ye başsağlığı dileklerini iletti. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bakanlık Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Başdanışman Sefer Turan da eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideriyle Dolmabahçe’de buluştu: İsrail’e Karşı Birlik İçinde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin