1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. YSK MHP’nin İtirazını Reddetti: Kütahya’da Yeniden Sayım Sonucu CHP Adayı Önde

YSK MHP’nin İtirazını Reddetti: Kütahya’da Yeniden Sayım Sonucu CHP Adayı Önde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Kütahya’da, 137 bin 111 geçerli oy ile CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712, MHP adayı Alim Işık 40 bin 110 ve AKP adayı Kamil Saraçoğlu 37 bin 992 oy almıştır. Yapılan yeniden sayım sonucunda Kahveci yeniden birinci sırada yer almıştır. Yapılan sayımla birlikte AKP adayı Kamil Saraçoğlu’nun oyunda 154, Alim Işık’ın oyunda 58 ve Eyüp Kahveci’nin oyunda 27 artış yaşanmıştır. MHP daha sonra 549 sandıkta usulsüzlük olduğunu iddia ederek Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurmuştur. Ancak YSK, MHP’nin itirazını reddetmiştir.

YSK, AKP’nin Isparta’nın Senirkent ilçesinde belediye başkanlığı seçiminin, Erzincan’ın Refahiye ilçesinde il genel meclisi seçiminin iptal edilmesi taleplerini kabul etmemiştir. Balıkesir’in Manyas ve İvrindi ilçelerinde belediye başkanlığı seçimlerinde oyların yeniden sayılması, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde mazbata iptali, Yozgat’ın Kadışehri ve Kütahya’nın Emet ilçeleri için olağanüstü itiraz talepleri de reddedilmiştir. CHP’nin Adıyaman’ın Besni ilçesinde belediye başkanlığı seçiminin iptali, Karaman’ın Ayrancı ilçesinde oyların yeniden sayılması ve Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde belediye başkanının mazbatasının iptalinin talepleri de reddedilmiştir. MHP’nin Yozgat’ın Yerköy ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerinin iptali ve Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde il genel meclisi oylarının yeniden sayılması talepleri de kabul edilmemiştir.

YSK ayrıca İYİ Parti’nin Ordu’nun Akkuş ve Kabadüz ilçelerinde belediye başkanı seçiminin iptali taleplerini reddederken, DEM Parti’nin Mardin’in Midyat ve Hakkari’nin Şemdinli ilçelerinde seçimin iptali ve Batman’ın Gercüş ilçesinde oyların yeniden sayılması taleplerini de kabul etmemiştir. Yeniden Refah Partisi’nin Mardin’in Ömerli ilçesinde oyların yeniden sayımı, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ve Bitlis’in Güroymak ilçelerinde belediye başkanlığı seçimlerinin iptali talepleri reddedilmiştir. Saadet Partisi’nin Batman’ın Sason ilçesinde seçimlerin iptaline yönelik talebi de kabul edilmemiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSK MHP’nin İtirazını Reddetti: Kütahya’da Yeniden Sayım Sonucu CHP Adayı Önde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin