1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yozgat Depremi: Paniğe neden oldu, hasarlar ortaya çıktı

Yozgat Depremi: Paniğe neden oldu, hasarlar ortaya çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ın Sulusaray ilçesi merkezli yaklaşık saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Yozgat merkez ve ilçelerinde hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde daha fazla hissedilen deprem, panik yarattı. Vatandaşlar depremin etkisiyle evlerinden dışarı çıkarken, depremin neden olduğu hasar sabahın aydınlanmasıyla ortaya çıktı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, vatandaşların bildirdiği hasarlar üzerine kent genelinde hasar tespiti çalışmaları yaptı.

Ekipler, Kadışehri, Aydıncık, Çekerek ve Akdağmadeni ilçelerinde hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, insani yardımların vatandaşlara ulaştırılması için çaba harcandı. Kadışehri ilçesine bağlı köylerde evlerine giremeyen vatandaşlar, AFAD tarafından kurulan çadırlarda konakladı. Yozgat Valiliği öncülüğünde depremden etkilenenlere çadır ve battaniye dağıtımı gerçekleştirildi. Türk Kızılayı tarafından sıcak yemek servisi yapıldı. Etkilenen köylerde vatandaşlar, cuma namazını açık alanda kıldı. Yelten köyünde ise cuma namazı köy konağı önünde eda edildi.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, sahada yapılan çalışmaları inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Özkan, depremde herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını belirtirken, şu ana kadar 147 ev, 8 cami ve 14 ahır için hasar ihbarı alındığını ve tespit çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Vali Özkan, “Sahada yapılan hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Evlerde, tarımsal alanlarda ve diğer yapıların zarar tespitine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Evinde hasar oluşan veya endişe nedeniyle evine giremeyen vatandaşlarımız oldu. AFAD ve Kızılay aracılığıyla çadır dağıtımı gerçekleştirildi. Gece boyunca kurulumlar tamamlandı. Ayrıca battaniye dağıtımı da yapıldı. Şu ana kadar 140 çadır kuruldu. Gelen talepler doğrultusunda çadır sayısı yaklaşık 200’e ulaştı. Ayrıca yaklaşık bin battaniye dağıtımı yapıldı. Talepleri karşılamaya devam ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yozgat Depremi: Paniğe neden oldu, hasarlar ortaya çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin