1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Vahap Seçer: Mersin’de belediye hizmetlerinden memnun olmayan yok!

Vahap Seçer: Mersin’de belediye hizmetlerinden memnun olmayan yok!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, büyükşehir belediye meclisindeki çoğunluğunun keyfini sürdüğünü belirterek, muhalefetin önerilerine dikkate alacaklarını ve reddetmeyeceklerini söyledi. 2019 yılında yüzde 59.52 oy oranıyla seçimi kazanan Seçer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan sonra en çok oy alan başkan oldu.

Seçer, belediye hizmetlerinin halka yansıması olarak gördüğü başarısını özellikle sosyal belediyecilik politikalarıyla vurguluyor. Mersin Belediyesi’nin kadına, çocuğa, öğrenciye, yaşlıya ve engelliye yönelik politikaları Türkiye genelinde dikkat çekti. Öğrencilere 1 liraya toplu ulaşım hizmeti sunan belediye, 10 liraya 3 kap yemek vermeyi taahhüt etmiştir.

Mersin’in tarım sektörünün önemine vurgu yapan Seçer, kadın üreticilere ve küçük aile işletmelerine yönelik tarım politikalarının etkili olduğunu belirtiyor. Belediye olarak tarımsal girdi destekleri, hayvancılık ve fide fidan desteği gibi politikaları hayata geçirmeye devam edeceklerini vurguluyor.

Metro hattı çalışmaları konusunda yaşanan gecikmelere rağmen, Seçer, 2,5 yıl içinde Mersin’i metroyla buluşturacaklarını açıklıyor. Projelerini dış finansman ve öz kaynaklarla hayata geçireceklerini belirten Seçer, belediye meclisinde yaşanan çoğunluk sorununun bu dönem ortadan kalktığını ifade ediyor.

Sosyal konut yapımı konusunda da söz veren Seçer, Mersin’in alt gelir gruplarına hitap eden binlerce konuta ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Konut üretimine başlamak için Tarsus Belediye Başkanıyla görüştüklerini ve yakın zamanda çalışmalara başlayacaklarını ifade ediyor.

Tarıma yönelik GES desteklerini hayata geçireceklerini açıklayan Seçer, mali tabloyu iyi analiz edip en uygun finansman yöntemlerini kullanacaklarını belirtiyor. Belediyenin borç yükünü azaltmak ve mali disiplini sağlamak için gereksiz harcamaları ortadan kaldıracaklarını vurguluyor.

Mersin’in farklı yaşam biçimlerine saygılı bir kent olmasına önem veren Seçer, toplumun farklı kesimlerine hitap eden projeler hayata geçirdiklerini belirtiyor. Sahil parkında halkı düşünen kafeleri ranta değil halka açtıklarını ve farklı yaşam tarzlarına saygı duyduklarını ifade ediyor. Seçer, seçmenlerin kendilerine güvenoyu verdiğini ve Mersin’i cazibe merkezi haline getireceklerini belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vahap Seçer: Mersin’de belediye hizmetlerinden memnun olmayan yok!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin