1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Ülke Genelinde Gerçekleştirilen Operasyonlarda Yakalanan Uyuşturucu Tacirlerine Darbe!

Ülke Genelinde Gerçekleştirilen Operasyonlarda Yakalanan Uyuşturucu Tacirlerine Darbe!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde il jandarma komutanlıklarınca, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlarla sokak satıcılarına yönelik 81 ilde eş zamanlı “Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 451 kilogram uyuşturucu madde ile 87 bin uyuşturucu hap ele geçirilirken, 194 şüpheli de yakalandı. Yerlikaya, uyuşturucu satıcılarının gençleri ve toplumu zehirlememesi için operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Operasyonlara 4 bin 289 ekip, 14 bin 108 personel ve 169 narkotik dedektör köpeğin katıldığı bilgisi verildi. İstanbul’da 7 kilogram kokain ele geçirilirken, Hakkari’de 15 kilo eroin, 15 kilo metamfetamin ve 15 kilo morfinin bulunduğu operasyonlar gerçekleştirildi. Aydın’da ise 2 kilogram metamfetamin ile kubar esrar, kokain ve uyuşturucu hap ele geçirilirken, 89 sokak satıcısı da yakalandı. Ankara’da 40 kilogram esrar, Antalya’da 10 kilogram skunk ile binlerce uyuşturucu hapın ele geçirildiği operasyonlar düzenlendi.

Elazığ’da 1600, Kırıkkale’de 24, Malatya’da 2 bin 745, Hatay’da 2 bin 250 uyuşturucu hap ele geçirilirken, Erzurum’da esrar ve metamfetamin, Adıyaman’da 4 bin 200 uyuşturucu hap ele geçirildi. Diyarbakır’da 135 kilogram esrar, Manisa’da 3 kilogram esrar ve 7 bin 112 uyuşturucu hap bulunurken, Uşak’ta 56 bin uyuşturucu hap, Sakarya’da 3 kilogram esrar ele geçirildi. Ağrı’da 24 kilogram metamfetamin, Ordu’da 15 bin 20 uyuşturucu hap ve 4 kilogram esrar yakalandı. Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ele geçirilirken, Afyonkarahisar’da 670 uyuşturucu hap bulundu.

Bakan Yerlikaya, operasyonların gençleri ve toplumu uyuşturucu tacirlerinin zararlarından korumak için sürdürüleceğini belirtti. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen dev operasyonlar, ülke genelinde zehir tacirlerine karşı kararlı bir duruş sergilenerek, toplumun sağlığı ve güvenliğinin korunması için önemli bir adım oldu. Uyuşturucunun gençleri ve aileleri olumsuz etkilediği gerçeği göz önünde bulundurularak yapılan operasyonlar, halkın desteğiyle daha etkin bir şekilde devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülke Genelinde Gerçekleştirilen Operasyonlarda Yakalanan Uyuşturucu Tacirlerine Darbe!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin