1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Türkiye’nin Silah Üretim ve İhracatında Rekor Büyüme! Gözler Türkiye’de!

Türkiye’nin Silah Üretim ve İhracatında Rekor Büyüme! Gözler Türkiye’de!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin silah üretimi ve ihracatı alanlarında rekorlar kırdığı ve hızla büyüdüğü vurgulanmaktadır. Güçlü teknik rezervlerin ve yetenekli ekiplerin bu başarıda önemli rol oynadığı belirtilmektedir. Çin’de yayınlanan Milli Savunma Gazetesi, Türkiye’nin silah ihracatının yeni bir rekora imza attığını duyurmuştur. Türkiye’nin 2023 yılında yaklaşık 5.5 milyar dolarlık silah ihracatı gerçekleştireceği ve bu rakamın bir önceki yıla göre yüzde 25 artış göstereceği öngörülmektedir. Son yıllarda Türkiye’nin silah ihracatındaki tarihi rekorlar da vurgulanmıştır. 2021’de 3 milyar dolar, 2022’de ise 4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Türkiye, 2023 yılında küresel silah pazarının yaklaşık yüzde 1.1’ini oluşturarak 11. sırada yer alacaktır.

Çin medyasında, Türkiye’nin silah ihracatındaki başarısı ve hızlı büyümesi öne çıkan konular arasında yer almaktadır. İhraç edilen silah ve teçhizatların geniş bir yelpazeyi kapsadığı belirtilmektedir. Mayın korumalı zırhlı araçlar, piyade savaş araçları, roketatarlar, fırkateynler, devriye gemileri ve botlar gibi çeşitli ürünler Türkiye tarafından yurt dışına ihraç edilmektedir. Türkiye’nin NATO müttefiklerine, Orta Doğu ülkelerine, Azerbaycan ve Gürcistan gibi komşu ülkelere ve Afrika’ya silah ve teçhizat satışı gerçekleştirdiği bilgisi paylaşılmıştır. Türkiye’nin en büyük askeri sanayi kuruluşlarının, ülke ihracatının büyük bir bölümünü gerçekleştirdiği de vurgulanmaktadır.

Türkiye’nin silah ihracatındaki hızlı büyümenin nedenleri arasında, Türk hükümetinin aktif destek politikası ve Savunma Sanayii Başkanlığı’nın uzmanlaşmış ihracat teşvik ajansları kurma çabası yer almaktadır. Ayrıca Türk askeri sanayi kuruluşlarının teknoloji paylaşımına açık olmaları da büyümede etkili olmaktadır. Türkiye’nin güçlü teknik rezervlere ve yetenekli ekiplere sahip olduğu ve nispeten eksiksiz bir drone araştırma ve geliştirme sistemi bulunduğu belirtilmektedir. Bu faktörlerin Türkiye’nin silah üretimi ve ihracatındaki başarısının anahtarı olduğu ifade edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Silah Üretim ve İhracatında Rekor Büyüme! Gözler Türkiye’de!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin