1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Turizm Rehberliği Yasasında Bomba İddialar!

Turizm Rehberliği Yasasında Bomba İddialar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, turizm sektörüne katkı sağlamayacağını belirtmek için yaptığı açıklamada, teklifin meslek odalarının, akademisyenlerin ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınmadan hazırlandığını dile getirdi. İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun ise teklifin hızlıca komisyondan geçirildiğini ve itirazların görmezden gelindiğini söyleyerek, turizm rehberliğini değersizleştirerek telafisi mümkün olmayan sıkıntılara neden olabileceğini belirtti. Bu yasayla turist rehberliği mesleğinin vasıfsız hale geleceğini vurgulayan Ergun, turların rehber olmadan yapılmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, teklifin turist rehberlerinin iş alanlarını kısıtlayacağını söylerken, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise sektörde yer alan rehberlerin bu değişiklikten rahatsız olduğunu belirtti. Arı, “Sistemin daha iyi işlemesi, rehberlerin daha iyi hizmet vermesi adına yapılması gereken değişiklik varsa yapılmalı” dedi.

Yasada yer alan düzenlemelere göre; Çince başta olmak üzere belirlenecek Uzak Doğu dillerinde adaylar için üniversitelerin turist rehberliği bölümlerinden mezun olma şartı kaldırılmıştır. Ayrıca, sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinden lisans mezunları için turist rehberliği eğitim programına katılma şartı aranmayacaktır. Mesleğe kabul başvurusu bakanlığa yapılacak ve bakanlık gerekli incelemeleri yaparak kabul edilen başvurular için ruhsatname düzenleyecek, reddedilen başvurularda ise gerekçeyi belirterek başvuru sahibine bildirecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Turizm Rehberliği Yasasında Bomba İddialar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin