1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tünektepe Teleferik Kazasında Tutuklamalar! 1 Ölü, 7 Yaralı Var!

Tünektepe Teleferik Kazasında Tutuklamalar! 1 Ölü, 7 Yaralı Var!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Nisan’da Antalya’da saat 17.28’de Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Kazanın ardından yürütülen yaklaşık 23 saatlik operasyon sonucunda teleferik kabinlerinde sıkışan 174 kişi kurtarıldı. Kazada ihmali olduğu belirlenen 14 kişi dün adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 5’i tutuklandı, 8’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın yaşandığı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde sessizlik hakimdi. Geçen yaz sezonunda 90 bin kişiyi ağırlayan tesis, kazanın ardından kapalıydı ve polis ekipleri giriş noktalarını kontrol altında tutuyordu. Patika ve asfalt yollardan geçmek isteyenler polis izni almadan ilerleyemiyorlardı. Kaza alanında savcılık ve bilirkişi incelemesi devam ederken, kırılan direğin ve kabin enkazının yerinde durduğu tespit edildi.

Kazanın yaşandığı yerde kabin enkazının durduğu noktada incelemeler sürdü. Direğin kırıldıktan sonra 10 metre aşağıya düştüğü belirlendi. Kazanın yaşandığı teleferik tesisleri, geçen yaz döneminde turist akınına uğramış ve canlılık yaşanmıştı. Ancak kaza sonrası tesis sessizliğe bürünmüş, polis ekipleri ve yetkililer kontrolü ellerinde tutuyorlardı.

Kazada hayatını kaybeden ve yaralananlar için başsağlığı dileklerinde bulunulurken, olayın detayları hala araştırılmaya devam ediyordu. Teleferik kazasının ardından alınacak önlemler ve sorumluların gelecekteki durumlarına dair adımların atılması bekleniyordu. Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri, yaz sezonunda turistleri ağırlamak için önemli bir noktaydı ve bu gibi kaza durumlarının tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmekteydi.

Olayın ardından yürütülen soruşturma, kazanın detaylarına ve sorumluların tespitine odaklanmış durumdaydı. Halk arasında endişe ve kaygı yaratan bu tür kazaların önlenmesi için güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği vurgulanırken, Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nin tekrar faaliyete geçip geçmeyeceği de merak konusuydu. Kazanın etkileri ve sonuçları üzerindeki çalışmalar devam ederken, bölgedeki tüm tarafların katılımı ile soruşturmanın şeffaf bir şekilde yürütülmesi sağlanmaya çalışılıyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tünektepe Teleferik Kazasında Tutuklamalar! 1 Ölü, 7 Yaralı Var!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin