1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TÜKETİCİLER RESTORANLARA BOYKOT BAŞLATTI: FİYATLAR EL YAKIYOR!

TÜKETİCİLER RESTORANLARA BOYKOT BAŞLATTI: FİYATLAR EL YAKIYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Restoranlarda yaşanan yüksek enflasyon ve fırsatçılık nedeniyle dar gelirli vatandaşlar restoranlara gitmekte zorlanmaya başladı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar restoranlara yönelik boykot çağrısı yaptı. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, fırsatçılığın önüne geçmek adına vatandaşların tepkisini anlayışla karşıladıklarını belirtti. Ancak, RB restoranlarının fiyat politikası da tartışmalara sebep oldu. Restoranların çift kişilik kahvaltı fiyatının 1.400 lira olduğu, iftar menüsünün ise bu yıl 1.700 lira olarak belirlendiği ortaya çıktı.

TÜRES Başkanı Bingöl, boykot konusunda vatandaşların haklı olduğunu ve turistlerin de şikayetçi olduğunu dile getirdi. Bingöl, turizm sektörünün bu şekilde devam etmesi halinde zarar göreceğine dikkat çekerek, içlerinde fırsatçıların bulunduğunu kabul etti. Bingöl, enflasyonun artmasında hizmet sektörünün önemli bir etken olduğunu vurgularken, lokantacıların tek sorumlu olmadığını belirtti. Et, süt, enerji fiyatları, işçilik maliyetleri, kıdem tazminatları, vergiler ve kira gibi faktörlerin de fiyat artışlarına etki ettiğini açıkladı.

Restoranlardaki fiyat artışlarına tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medya üzerinden restoranlara yönelik boykot çağrısı yapmaya devam ediyor. RB restoranlarının menü fiyatlarının oldukça yüksek olması, vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Fiyatların makul seviyelere çekilmesi ve fırsatçılığın önlenmesi için vatandaşlar, restoran sahiplerine çağrıda bulunuyor.

Restoran sektöründe yaşanan fiyat artışları ve fırsatçılık tartışmaları, sektörde reform gerekliliğini de gündeme getirdi. TÜRES Başkanı Bingöl, sektörün sürdürülebilirliği için önlem alınması gerektiğini belirtirken, vatandaşların da haklı beklentileri olduğunu ifade etti. Restoranların toplumun geniş kesimlerine hitap edebilecek fiyat politikaları belirlemesi ve hizmet kalitesini arttırması gerektiği üzerinde durularak, sektördeki sorunların çözümü için çaba harcanması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜKETİCİLER RESTORANLARA BOYKOT BAŞLATTI: FİYATLAR EL YAKIYOR!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin