1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tokat’ta Depremin Ardından Oluşan Mağduriyetler!

Tokat’ta Depremin Ardından Oluşan Mağduriyetler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde geçtiğimiz gün saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi ve bazı yapıları etkiledi. Deprem, 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Kentin merkezinde depremin ardından gökyüzünün sararması ve Yıldızeli ilçesinde Mammatus bulutlarının ortaya çıkması dikkat çekti.

Depremin merkezi Sulusaray ilçesinde yaşanan ilk depremin ardından, daha küçük büyüklüklerde 3 depremin daha meydana geldiği belirtildi. Depremler sonrasında su kesintileri yaşayan bazı mahallelerde ev ve ahırlarda su olmayanlar, çeşmelerden su bidonlarıyla su taşımak zorunda kaldı. Ahırları yıkılanlar hayvanları için dışarıda barınak yaparken, ilçe halkı geceyi dışarıda geçirdi.

Yunus Çekerek, hayvanların mağdur olduğu için çeşmeden su taşıdıklarını belirterek, komşularına sığındıklarını ve enkaz altında kalan bazı hayvanları kurtardıklarını ifade etti.

Depremin şiddetli olduğunu belirten Fatma Öz, geceyi arabada geçirdiklerini ve evlerinde çatlaklar oluştuğunu ifade etti. Bir kamp çadırında kaldıklarını dile getiren Öz, ihtiyaç durumunda hızlıca eve girip çıktıklarını söyledi.

Diğer bir ilçe sakini Elif Aslan da depremi arabada geçirdiklerini ve herhangi bir yaralanmanın olmadığını belirtti. Nafia Sütütemiz ise depremin korkutucu olduğunu ve geceyi vagonda geçirdiklerini aktardı.

Deprem sonrası Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, geceyi yurt dışında geçirmek isteyen öğrenciler için çadırlar kurarak uyku tulumları dağıttı. Öğrenciler, kampüste merkezi yemekhane önünde kurulan çadırlara yerleştiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tokat’ta Depremin Ardından Oluşan Mağduriyetler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin