1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ticaret Bakanlığı Restoran ve Lokantalara Sert Çıktı: Fiyat Etiketi Denetimleri Hız Kesmiyor!

Ticaret Bakanlığı Restoran ve Lokantalara Sert Çıktı: Fiyat Etiketi Denetimleri Hız Kesmiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı, ülke genelinde restoran, lokanta, kafe, pastane gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde denetim gerçekleştirdi. Denetimler, fiyat tarifelerinin iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne kolaylıkla görülebilir şekilde konulup konulmadığını inceledi. Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan ve beraberindeki ekip, Çankaya ilçesinde yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerlerini denetledi. Denetimlerde lokantaların giriş kapısının önünde fiyatların belirtilip belirtilmediği, masalara fiyat listesi konup konulmadığı kontrol edildi.

Bursa’da da il müdürlüğü ekipleri, lokanta ve kafelerde incelemelerde bulundu. Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, AVM’lerde farklı işletmelerin ortak alanında faaliyet göstermesi nedeniyle giriş kapısı olmadığına dikkat çekti. Masaya servis hizmeti sunulan işletmelerde, tüketicilere sipariş vermeden önce fiyat listesinin masanın üstüne konulması gerektiğini vurguladı.

Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Başiskele ilçesinde fiyat etiketi denetiminde bulundu. Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, işletmelerin tüm ürünlere ilişkin fiyat listelerini tüketicinin kolaylıkla görebileceği şekilde mekan girişine asmak zorunda olduğunu belirtti. Tüketicinin, masadan kalkmadan ödeyeceği ücreti bilmesinin önemine dikkat çekti. Kocaeli’de yapılan denetimlerde 15 ekiple 1537 firma denetlendi ve 331 firmada aykırılık tespit edildi.

Adana’da da Ticaret İl Müdür Vekili Hüseyin Gödelek ve ekibi, Turgut Özal Bulvarı’nda fiyat etiketi denetimi yaptı. Gödelek, 1 Ocak’ta yürürlüğe giren düzenlemeyle keyfi fiyat artışının önüne geçildiğini ve hizmete sunulmayan herhangi bir ürünün menüde bulunmaması gerektiğini açıkladı.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde faaliyet gösteren kafe ve restoranlara yönelik denetim yapıldı. Ticaret İl Müdürü Kasım Tiryaki, fiyat listelerinin yanı sıra “servis ücreti” adı altında herhangi bir ücret talep edilip edilmediğini incelediklerini kaydetti. Amaçlarının tüketicilerin ödeyeceği ücreti görerek tercihte bulunmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Diyarbakır Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, restoran, kafe ve benzeri işletmelerde fiyat etiketi denetimi yaptıklarını söyledi. Atik, tüketicilerin işletmelere girmeden fiyat listelerini görebilmesini sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, işletmelerin mevzuata uygun faaliyet göstermeleri gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ticaret Bakanlığı Restoran ve Lokantalara Sert Çıktı: Fiyat Etiketi Denetimleri Hız Kesmiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin