1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sulusaray’da Deprem Sonrası Kaplıca Suyunda 4 Derece Artış!

Sulusaray’da Deprem Sonrası Kaplıca Suyunda 4 Derece Artış!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat ilinin Sulusaray ilçesinde merkez üssü olan 5.6, 4.0, 4.4 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından, ilçede bulunan Sulusaray kaplıca suyunun sıcaklığı 50 dereceden 54 dereceye yükseldi ve debisinde artış kaydedildi.

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, depremin ardından kaplıca tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını belirterek, vatandaşların sağlık hizmetlerinden rahatlıkla faydalanabileceklerini söyledi. Deprem sonrası yapılan ölçümlerde kaplıca suyunun sıcaklığının 4 derece arttığı ve şu anda 54 dereceye yükseldiği belirlendi. Kılıç, bu durumun daha önce görülmediğini ve normalde mevsimsel olarak 1-2 derece değişme olduğunu vurguladı. 4 derecelik bir sıcaklık artışının dikkat çekici olduğunu ifade etti.

13. yüzyıldan kalma Selçuklu eseri cami, Malum Seyit Mahallesi’nde 5.6 büyüklüğündeki depremde kısmi olarak zarar gördü. Çivi kullanılmadan inşa edilen caminin duvarında çatlaklar oluştuğu görüldü.

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ise, tarihi caminin Selçuklu döneminde yapıldığını ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildiğini belirtti. Arslan, camide meydana gelen hasarın kısa sürede giderilerek hizmete sunacaklarını söyledi. Ayrıca, bölgedeki depremin can kaybına neden olmadığını ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve zararların giderilmesi için çalışmaların başlayacağını belirtti. Kızılay, AFAD ve Valilik ekiplerinin bölgede olduğunu ve eksikliklerin kısa sürede giderileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sulusaray’da Deprem Sonrası Kaplıca Suyunda 4 Derece Artış!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin