1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Siber Dolandırıcılar İstanbul’da Çökertildi! Sibergöz-31 Operasyonunda 18 Gözaltı

Siber Dolandırıcılar İstanbul’da Çökertildi! Sibergöz-31 Operasyonunda 18 Gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Sibergöz-31” operasyonunda, kamu görevlisi olduklarını iddia ederek vatandaşları kandırarak nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen 18 kişi gözaltına alındı. Operasyon, Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman’da gerçekleştirildi.

Dolandırıcılar, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları aldatarak paralarını üçüncü şahıslar adına açtırdıkları hesaplara aktardılar. Havale ve EFT yöntemleriyle gerçekleştirilen bu dolandırıcılık yöntemiyle yaklaşık 4 milyon 600 bin Türk Lirası haksız kazanç elde edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yapanların takibinin sürdüğünü ve operasyonların devam edeceğini belirtti.

İşlemleri tamamlanan 18 şüpheli Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından 16 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet yetkilileri, dolandırıcılık suçlarıyla ilgili titiz bir çalışma yürüttüklerini ve bu tür suçlara karşı kararlı bir mücadele verdiklerini vurguladılar.

Yerel haberler kategorisinde yer alan bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı’nın hazırladığı İstanbul Haberleri otomatik olarak servis edilmiştir. Bu haberlerin hukuki muhatabı, haberleri servis eden ajanslardır. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonlar, vatandaşları dolandırıcıların tuzağından korumak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Operasyonların devam edeceği belirtilirken, bilişim suçlarıyla mücadelede kararlılık vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siber Dolandırıcılar İstanbul’da Çökertildi! Sibergöz-31 Operasyonunda 18 Gözaltı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin