1. Haberler
  2. Ankara
  3. SGK’dan Çalışan Anneler İçin Müjde: 12 Ay Boyunca 325 Euro Destek!

SGK’dan Çalışan Anneler İçin Müjde: 12 Ay Boyunca 325 Euro Destek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de yaşayan 0-36 aylık çocuğu olan 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 euro destek verilmesi kararlaştırıldı. SGK, “Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi”nin ikinci fazını hayata geçirmek için gerekli çalışmaları tamamladı.

Proje kapsamında, AB’nin finansman desteği sağlanarak 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin desteklenmesi hedefleniyor. Ankara, İstanbul ve İzmir’de 12 ay süresince devam edecek proje ile çalışan annelere aylık 325 euro destek sağlanacak. Aynı zamanda eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesi amaçlanan projeden toplamda 7 bin kadın, 3 bin 500’ü anne ve 3 bin 500’ü bakıcı olmak üzere faydalanacak.

Proje kapsamında başvuru şartları ve detayları SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kayıtlı istihdamın önemine vurgu yaparak kayıt dışı istihdamla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. Işıkhan, kadınların istihdamda kalmalarını ve istihdama katılmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen İş-Pozitif Projesi’nin yanı sıra destek ve teşvikleri içeren diğer projelerin de yürütüldüğünü kaydetti.

Toplam bütçesi 15.3 milyon euro olan bu proje ile üç büyük ilde, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 euro destek verilecek. Vedat Işıkhan, proje sayesinde annelerin istihdamdan kopmaması ve eğitimli çocuk bakıcılarının istihdamının teşvik edilmesi sağlanacağını ifade etti. Bu projenin hem anneleri, hem çocukları, hem de bakıcıları destekleyeceğini belirten Işıkhan, SGK’nin bu tarz projelerle istihdama katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SGK’dan Çalışan Anneler İçin Müjde: 12 Ay Boyunca 325 Euro Destek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin