1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Saz Delicesi: Tarım Arazi Dostu

Saz Delicesi: Tarım Arazi Dostu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapulukaya Barajı kıyısındaki tarım arazilerinde drone ile görüntülenen saz delicesi, Kırıkkale’de nesli tükenme tehlikesi altında olan bir yırtıcı kuş türüdür. Doğal yaşam alanı olan sazlık ve sulak alanlarda sıklıkla görülür. Bu kuş türü, tarım arazilerinde bulunan sürüngenler, böcekler, fareler, küçük memeliler ve diğer etçil hayvanlarla beslenirken leşleri de tercih edebilir. Farelere zarar veren saz delicesi, çiftçiler için faydalı bir tür olarak kabul edilir.

Karakeçili ilçesinde çiftçilik yapan 30 yaşındaki Emre Doğan, saz delicesini tarım arazilerinde görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, onların varlığının morale ve motivasyona katkı sağladığını ifade etti. Doğan, bu kuşların avlanarak beslenmeleri ve fareleri avlayarak mahsullere zarar vermemelerinden dolayı çiftçilere destek olduklarını belirtti.

Kırıkkale Valiliği tarafından teklif edilen ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Çeşnigir sulak alanı, 30 Ocak 2024 tarihinde mahalli öneme sahip olarak ilan edilmiştir. Bin 213 hektarlık alanda bulunan bu sulak alan, göçmen su kuşları için önemli bir yaşam alanıdır. Bu alan, sulak alanların korunması yönetmeliği çerçevesinde koruma altına alınmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saz Delicesi: Tarım Arazi Dostu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin