1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meral Akşener’den YSK’ya sert tepki: “Adaletsiz ve basiretsiz kararlar!”

Meral Akşener’den YSK’ya sert tepki: “Adaletsiz ve basiretsiz kararlar!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ordu’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine yönelik Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunun reddedilmesine ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulundu. Akşener’in açıklamasında, seçimde yaşanan şaibeleri ve YSK’nın verdiği kararı eleştirdi. Partisinin Ordu seçimlerine yönelik tüm itirazlarının reddedilmesine tepki gösterdi.

Akşener, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararına ilişkin, “Seçim şaibelerine karşı bu kadar istikrarlı olarak adaletsiz, ciddiyetsiz ve basiretsiz kararlar veren bir Yüksek Seçim Kurulu, bizden başka hiçbir ülkeye nasip olmamıştır… 98 bin oyun geçersiz olduğu, kullanılmayan zarf ve oy pusulalarının havalarda uçuştuğu, sandıkların başında ‘partili’ devlet memurlarının bulunduğu ve daha birçok garabetin kanıtlarla ortaya konulduğu Ordu seçimlerine yönelik tüm itirazlarımıza, YSK bugün red kararı vermiş…” ifadelerini kullandı. Ayrıca, YSK’nın Ordu’daki seçim sonuçlarına ilişkin kararının adaletsiz olduğunu vurguladı.

Partisinin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Enver Yılmaz’ın aldığı oyların hırsızlar tarafından engellendiğini belirten Akşener, YSK’nın kararının Orduluların iradesini yok sayarak kendi tarihine bir leke daha sürdüğünü ifade etti. Akşener, Yılmaz’ın helal oylarının hırsızların masasına haram olarak sunulduğunu savundu. Millet iradesini hiçe sayanlara, doğruların ve hakkın bir gün ortaya çıkacağı mesajını verdi.

Sonuç olarak, Akşener’in YSK’nın Ordu seçimleriyle ilgili verdiği kararı eleştiren açıklamasında, seçimde yaşanan tüm şaibeleri ve itirazları dile getirdi. Yüksek Seçim Kurulu’nun adaletsiz kararlarına tepki gösterirken, millet iradesinin gasp edildiğini ve hırsızlar tarafından helal oyların çalındığını ifade etti. Akşener, YSK’nın kararının Yüksek Seçim Kurulu’nun tarihine bir leke olarak geçeceğini belirtirken, hakkın bir gün mutlaka sahibini bulacağına inancını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meral Akşener’den YSK’ya sert tepki: “Adaletsiz ve basiretsiz kararlar!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin