1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Medeniyetlerin Buluşma Noktası Midyat, Bayramda Turist Akınına Uğradı!

Medeniyetlerin Buluşma Noktası Midyat, Bayramda Turist Akınına Uğradı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Bayramı’nda Midyat İlçesi, ezan ve çan seslerinin bir arada yankılandığı, farklı kültürlerin binlerce yıldır bir arada huzur içinde yaşadığı, dillerin, dinlerin, kültürlerin ve sanatın kucaklaştığı bir medeniyetler beşiği oldu. Midyat, her yıl turist akınına uğrayan tarih, inanç ve kültür turizmi merkezlerinden birisi olarak bilinir. Bayram tatili süresince ise yerli ve yabancı birçok turistin tercih ettiği destinasyonlardan biri haline geldi.

12 bin yıllık tarihi geçmişiyle dikkat çeken Midyat, İslam, Hıristiyanlık, Ezidilik inançlarının ve Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice dillerinin kaynaşma noktası olarak kabul edilir. Ortadoğu Süryanilerinin merkezi konumunda bulunan bu şehir, farklı inanç ve kültürlerden insanların barış içinde bir arada yaşadığı önemli bir yerdir. Özellikle Ramazan Bayramı tatilinde, Midyat yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşır.

9 günlük bayram tatilini Midyat’ta geçirmeyi tercih eden turistler, şehrin tarihi kiliselerini, camilerini ve konaklarını ziyaret ederken aynı zamanda yöresel telkâri ustalarının bulunduğu gümüşçüler ve yöresel ürünler çarşısında alışveriş yapma fırsatı buluyor. Şehre gelen turistler genellikle Avrupa ülkeleri ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelirken, Midyat’ın mistik atmosferinde dolaşmanın keyfini çıkarıyorlar.

Turistlerin uğrak noktası olan tarihi konukevinde çalışan Cengiz Özdemir, bu yıl ilk defa bu kadar yoğunluk yaşadıklarını belirtiyor. Turistlerin geliş nedenlerinden biri de bölgenin film platosu olması ve dizilerin burada çekilmesidir. Bu durum da bölgeye olan ilgiyi artırmaktadır.

Midyat’a gelen turistler, şehrin antik yapıları, lezzetli yemek kültürü ve farklı kültürlere ait el sanatlarını merakla keşfederler. Van, Trabzon, İstanbul ve diğer şehirlerden gelen turistler, Midyat’ın medeniyetini ve tarihini övgüyle anlatırken, herkesi bu eşsiz deneyimi yaşamaya davet ederler. Güzel anılar biriktirip kendilerine keyifli bir bayram tatili geçirdiklerini belirtirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Medeniyetlerin Buluşma Noktası Midyat, Bayramda Turist Akınına Uğradı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin