1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Meclis Gündeminde Öne Çıkan Konular: Enerji Kanunu, Yargı Paketi ve 23 Nisan Sürprizi!

Meclis Gündeminde Öne Çıkan Konular: Enerji Kanunu, Yargı Paketi ve 23 Nisan Sürprizi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis’in gündeminde yer alan konular arasında taşınması ruhsat gerektiren silahların yasadışı kullanımını engelleyen yasa teklifi ve birinci sınıf emniyet müdürlerinin emeklilik yaşını 55’ten 65’e yükselten yasa teklifi bulunuyor. Ayrıca kamuda sağlık alanında düzenlemeler içeren bir teklif, 9. Yargı Paketi, kripto varlıklar, turist rehberleri ve yol geçiş ücretleri, seyir güveliği ile gemi bağlama ücretlerini yeniden ele alacak teklifler de Meclis’in gündemine alınacak.

Meclis Genel Kurulu’nun kurban bayramı nedeniyle temmuz sonuna kadar çalışması planlanıyor. İlk olarak yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgazın Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanmasına yönelik enerji alanındaki kanun teklifi ele alınacak. Ayrıca Turist Rehberliği Meslek Yasası ile Seyahat Acentaları Yasası’nda da bazı değişikliklerin yapılması planlanıyor.

Önümüzdeki dönemde AK Parti’nin sunmayı planladığı 9. Yargı Paketi’nde, Anayasa Mahkemesi’nin görev alanıyla ilgili düzenlemelerin yanı sıra cezasızlık algısına karşı CMK’da değişiklikler, kadınların bekarlık soyadına vize alma hakkı, ön ödemeye tabi suçlarla ilgili düzenlemeler yer alacak.

Meclis’te bu hafta yapılan grup toplantılarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrası değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Ayrıca, İçtüzük değişiklikleri konusunda da tartışmalar yapılacak. AK Parti, Meclis İçtüzüğü’nün değiştirilmesi için muhalefetle görüşmeler yapmayı planlıyor.

23 Nisan Salı günü TBMM’nin kuruluşunun 104. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumu yapılacak. Aynı gün Meclis’te çocuklar için düzenlenen etkinliklere Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da katılacak. Meclis gündemindeki diğer konular arasında kadın hakları, emeklilik yaşları ve enerji alanında yapılacak düzenlemeler de yer alıyor. Meclis’te gelecek dönemde çeşitli yasal düzenlemeler ve kanun teklifleri ele alınarak görüşülecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meclis Gündeminde Öne Çıkan Konular: Enerji Kanunu, Yargı Paketi ve 23 Nisan Sürprizi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin