1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Marmara ve Batı Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Uyarısı

Marmara ve Batı Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Konya, Malatya ve Şanlıurfa çevrelerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Bursa’nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının Karadeniz’de 3-5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, Marmara’da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

SARI ALARM: Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce illerinde sarı alarm verilmiştir.

MARMARA İÇİN ‘ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ’ UYARISI: İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

AKOM’DAN UYARI: İstanbul başta olmak üzere yurdumuz alçak basınç sisteminin etkisi alına giriyor. Halihazırda il genelinde hafif yağışlar görülmekte olup, cumartesi gününden itibaren fırtına şeklinde etkisini arttırması beklenmektedir. Yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması önemlidir.

SEL VE YAĞMURA HAZIRLIK: Meteoroloji Uzmanı Prof Dr Orhan Şen’e göre, bu akşam kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne ve Edremit körfezinde kuvvetli yağmur başlayacak. Gece yarısından itibaren Çanakkale, İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla’da çok kuvvetli gök gürültülü yağmur beklenmektedir. Yarın öğlen saatlerinde Antalya, Afyonkarahisar, Denizli ve Kütahya da kuvvetli yağış riski devam etmektedir.

DÜZCE: Düzce Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısını paylaşarak, Batı Karadeniz’de (Düzce, Zonguldak, Bartın) cumartesi günü fırtına beklendiğini duyurmuştur. Vatandaşların olası risklere karşı dikkatli olmaları önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmara ve Batı Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin