1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Masal Kitabı İddialarına Açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Masal Kitabı İddialarına Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Onlar Ermiş Muradına’ adlı masal kitabıyla ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi. Bakanlık, ülkede yayımlanan eserlerde suç teşkil eden durumların belirlenmesi ve cezai yaptırımların uygulanması konusunun yasalar gereği sorumluluğunun kendilerinde olmadığını vurguladı. Ayrıca, Uluslararası Standart Kitap Numarası (ISBN) verilmesinin zorunlu olmadığını, bu numaraların kitapların tanımlanması için uluslararası bir standart olduğunu belirtti.

Bakanlık açıklamasında, kitapların yayım öncesinde ve sonrasında içeriklerinin denetlenmesi, yasaklama veya toplatma kararlarının yargı mercileri tarafından verildiğine dikkat çekti. Bu tür kararların alınmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yetkisinin bulunmadığını belirtti. Dolayısıyla, kitapların içeriğinin incelenmesi ve yasaklama gibi kararların yargı organları tarafından verildiğini vurguladı.

Kitapların içeriğinin incelenmesi ve suç teşkil edip etmediğinin belirlenmesi sürecinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın herhangi bir rolü olmadığı açıklandı. Bu tür konularda yasal düzenlemelerin ve süreçlerin yargı mercileri tarafından yürütüldüğü ve bakanlığın bu süreçlere müdahil olmadığı ifade edildi.

Sonuç olarak, ‘Onlar Ermiş Muradına’ adlı masal kitabıyla ilgili ortaya atılan iddialara karşı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir müdahalesinin olmadığı ve kitapların içeriklerinin incelenmesi ve yasaklama kararlarının yargı organları tarafından verildiği belirtildi. Bakanlık, kitapların yayım öncesi ve sonrası denetlenmesinin sorumluluğunun kendilerinde olmadığını ve bu tür durumların yasal süreçler gereği yargı mercileri tarafından ele alındığını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Masal Kitabı İddialarına Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin