1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstilacı Balon Balıklarına Karşı Destek Gelirken, Balıkçılara Müjde! – İşte Detaylar

İstilacı Balon Balıklarına Karşı Destek Gelirken, Balıkçılara Müjde! – İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni bir tebliğ ile istilacı balon balıklarının avcılığına destek verilmesi kararlaştırıldı. Buna göre, 1 Ocak 2024 ile 31 Aralık 2026 tarihleri arasında, SUBİS kayıtlı ve geçerli ruhsat tezkeresine sahip balıkçı gemileriyle Akdeniz ve Ege Denizi’ne kıyısı olan illerde balon balığı avcılığı yapılacak. Destekleme ödemeleri, belirli türler ve belirlenen miktarda avlanan balıklar için yapılacak.

Tebliğde avcılığa izin verilen balon balığı türleri şunlardır: lagocephalus sceleratus, lagocephalus spadiceus, lagocephalus suezensis, lagocephalus guentheri, tylerius spinosissimus, lagocephalus lagocephalus, sphoeroides pachygaster, torquigener flavimaculosus. Bu türlerden lagocephalus sceleratus için bir balığa 25 lira, diğer türler için ise her bir balığa 10 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Balon balıklarının avlanmasında insan sağlığına zarar vermemesi için belirli önlemler alınacak. Balıkçı gemilerinde koruyucu eldiven, sızdırmaz poşet gibi malzemeler bulundurulacak ve avlanan balıklar belirlenen noktalarda karaya çıkarılarak denize bırakılacak. Bertaraf işlemi, balıkların karnının yarılarak Ege Denizi’nde en az 5 deniz mili, Akdeniz’de en az 10 deniz mili uzaklıkta denize bırakılması şeklinde gerçekleştirilecek.

Önceki tarihli bir tebliğ yürürlükten kaldırılarak bu yeni düzenleme ile balon balığı avcılığı desteklenmeye başlanmıştır. Balon balıklarının popülasyonunun kontrol altına alınması ve deniz ekosisteminin korunması amacıyla yapılan bu destekleme ödemeleri, balıkçıların teşvik edilmesini ve balon balıklarının etkili bir şekilde avlanarak zararsız hale getirilmesini sağlamayı hedeflemektedir. Bu sayede, denizlerimizdeki doğal dengenin korunması ve balıkçıların gelirlerinin artırılması amaçlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstilacı Balon Balıklarına Karşı Destek Gelirken, Balıkçılara Müjde! – İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin