1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Şiddetli Yağış ve Fırtına Uyarısı: Tedbirlerinizi Alın!

İstanbul’da Şiddetli Yağış ve Fırtına Uyarısı: Tedbirlerinizi Alın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre İstanbul’da bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m2) olmasının beklendiği belirtildi. Vatandaşlara, ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgeleri, orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına girecek. Kuzeyli yönlerden aralıklarla esecek fırtına şeklindeki rüzgarın saatte 40-65 kilometre hızla etkisini arttırması bekleniyor. Bu durumun pazar günü itibarıyla şehri terk etmesi öngörülüyor.

Sıcaklıkların halihazırda 12-14 derece aralığına gerilediği, ancak cumartesi geç saatlerde etkisini kaybetmesiyle pazar günü tekrar 20 derecelerin üzerine çıkması beklenmektedir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre bu gece saatlerinden itibaren Marmara ve Ege bölgelerinde gök gürültülü ve sağanak yağış, ülkenin iç ve batı kesimlerinde fırtına, Batı Akdeniz’de kuvvetli yağışlar, Batı Karadeniz, Marmara, Batı Akdeniz ve Ege Denizi’nde fırtına beklendiğini belirtti. Vatandaşların, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve meteorolojik verilere dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Özhaseki, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmalarını ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile ilgili kurumların uyarılarını takip etmelerini istedi. Bu doğrultuda, halkın dikkatli ve tedbirli bir şekilde hareket etmesi önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Şiddetli Yağış ve Fırtına Uyarısı: Tedbirlerinizi Alın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin