1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa’da Ev Tahliyesi açıklaması

İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa’da Ev Tahliyesi açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Gaziosmanpaşa’da meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgeye İstanbul Valisi Davut Gül geldi ve incelemelerde bulundu. Gül, 14 evin boşaltıldığını ancak şu anda 30 evin boşaltıldığını belirtti. Toplamda 114 kişinin etkilendiği olayda, yaşayanların kiracı mı ev sahibi mi olduğunu belirlemeye çalıştıklarını söyledi. Kiracılarının kiralık evlere, ev sahiplerinin ise kendi evlerine geri döneceklerini ifade etti.

Dün akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak’ta meydana gelen toprak kaymasında, çevrede bulunan 30 binanın tahliye edildiği ve 114 kişinin etkilendiği bilgisi verildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olay sonrasında tahliye edilenlerin bir kısmının otellere yerleştirildiği, bir kısmının ise akrabalarının yanına gittiği belirtildi. Sabah saatlerinde Vali Davut Gül’ün olay yerinde incelemelerde bulunduğu açıklandı.

Vali Gül, yaptığı açıklamada bölgenin riskli olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Toprak kayması nedeniyle 3 evin zarar gördüğünü, diğerlerinin ise tedbir amaçlı boşaltıldığını aktardı. Herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığını vurgulayan Gül, operasyonun sadece tedbir amacıyla yapıldığını söyledi. Toprak kaymasının inşaat çalışmalarının yapıldığı meyilli arazilerde meydana geldiğini belirtti ve bölgede genel bir toprak kayması tespit edilmediğini açıkladı. Aynı zamanda, daha önce bilinen riskli yapıların hak sahipleriyle anlaşma yapılamadığı için hala yerinde durduğunu ve bu yapıların taşınması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa’da Ev Tahliyesi açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin