1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Başbakanı Netanyahu: “Gazze’deki İsrailli esirleri kurtarmaya devam edeceğiz!”

İsrail Başbakanı Netanyahu: “Gazze’deki İsrailli esirleri kurtarmaya devam edeceğiz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki 4 İsrailli esirin kurtarılmasının ardından yaptığı açıklamada, “Görevi tamamlayıp, kaçırılan tüm insanları canlı ya da ölü evlerine geri getirene kadar durmayacağız” şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının bir parçası olarak geldi. Saldırılarda binlerce kadın ve çocuk öldürüldü ve enkaz altında kalan binlerce kişi bulunuyor. Sivil altyapı ve halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları da hedef alınıyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Maariv gazetesine verdiği demeçte Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in Başkanı Ronen Bar ve Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki operasyonu yöneten ekibe teşekkürlerini iletti. Netanyahu, gelecekte de benzer operasyonlara devam etme kararlılıklarının altını çizerek Gazze’deki İsrailli esirleri kurtarana kadar durmayacaklarını belirtti. İsrail ordusunun açıklamasına göre, Gazze Şeridi’nin orta kesiminde gerçekleştirilen operasyonlarda 4 İsrailli esir canlı olarak kurtarıldı ve sağlık durumları iyi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda 210 kişi hayatını kaybederken, en az 400 kişi de yaralandı. Netanyahu’nun açıklamaları ve bu operasyonlar uluslararası alanda büyük tepkilere neden oldu. Özellikle sivil halkın hedef alınması ve insani krize yol açması, uluslararası kamuoyunun tepkisini çekti. İsrail’in Gazze’ye yönelik politikaları ve saldırıları, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından da sık sık eleştiriliyor.

Netanyahu’nun Gazze’deki esirlerin kurtarılması için yaptığı açıklamaların ardından bölgedeki gerilim artmaya devam ediyor. Gazze Şeridi’nde yaşanan insani kriz, uluslararası aktörlerin müdahalesini gerektirirken, İsrail’in tutumu ve saldırgan politikaları krizi derinleştiriyor. Bu durum, bölgede barış ve istikrarın sağlanması açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik tutumunun ve saldırılarının sonuçları, bölgede yaşayan insanların hayatlarını ciddi şekilde etkiliyor ve uzun vadeli çözümlere ihtiyaç duyuluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Başbakanı Netanyahu: “Gazze’deki İsrailli esirleri kurtarmaya devam edeceğiz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin