1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İspanya Başbakanı, Norveç Başbakanıyla Filistin Devletinin Tanınması Konusunda Mutabık Kaldı!

İspanya Başbakanı, Norveç Başbakanıyla Filistin Devletinin Tanınması Konusunda Mutabık Kaldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Filistin devletinin tanınmasını sağlamak için AB ülkelerinde temaslarda bulunmak üzere 2 günlük tura çıktı. Sanchez, Norveç’e de ziyaret gerçekleştirdi ve Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile bir araya geldi. Oslo’da gerçekleştirilen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen liderler, Filistin devletinin tanınmasında bir mutabakata vardıklarını belirttiler.

Sanchez, basın toplantısında Avrupa’nın Filistin devletini tanımaya hazır olduğuna dair “açık işaretler” olduğunu ifade etti. Norveçli mevkidaşı Store ise Gazze’de yaşanan trajediyi ele alarak, sivillerin hedef alınmasını ve masum insanların ölümüne yol açan saldırıları kınadıklarını belirtti. Acil insani yardımların erişimi, ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasını talep ettiklerini vurguladı. Store, Norveç’in Filistin devletini ve BM’deki yerini tanımaya hazır olduğunu ve demokratik bir Filistin’i desteklediklerini söyledi.

Norveç ve İspanya arasında Filistin devletinin tanınması konusunda anlaşma sağlanırken, bölgede barışa yönelik süreci desteklemek için nasıl bir yol izleneceği konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu. Her iki lider de Filistin Yönetimi ve yeni Başbakanı’nı desteklediklerini belirtirken, bölgede barışın sağlanması için atılacak adımların önemine dikkat çektiler.

Sanchez, Orta Doğu’daki durumu değerlendirirken, Norveç’in Filistin devletini ve BM’deki yerini tanıma konusundaki kararlılığını vurguladı. Norveç’in Batı Şeria ve Gazze’yi yönetebilecek demokratik bir Filistin’i tanımaya hazır olduğunu ifade eden Store, bölgede yaşanan zorlukları aşmak için işbirliği ve dayanışmanın önemli olduğunu belirtti. Her iki lider de bölgede yaşanan acı olaylara son verilmesi, insani yardımların ulaştırılması ve barışın tesis edilmesi için çaba harcanması gerektiğini vurguladılar.

Sonuç olarak, Norveç ve İspanya liderleri arasında Filistin devletinin tanınması konusunda önemli adımlar atıldı ve bölgede barışın sağlanması için işbirliği ve dayanışma mesajları verildi. Her iki ülke de Filistin halkının haklarına saygı duyulması ve demokratik bir Filistin devletinin kurulması için desteklerini sürdüreceklerini açıkladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İspanya Başbakanı, Norveç Başbakanıyla Filistin Devletinin Tanınması Konusunda Mutabık Kaldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin