1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. IMF’den Türkiye’ye Olumlu İşaret: “Kırılganlıklar Azaldı”

IMF’den Türkiye’ye Olumlu İşaret: “Kırılganlıklar Azaldı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye ekonomisine ilişkin sorular üzerine Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye’de bir politika değişikliği yaşandığını ve bu değişikliklerin mali tarafta ciddi bir sıkılaşma ve artan harcamaları dengeleme amacıyla mali konsolidasyona yol açtığını belirtti. Dezenflasyon konusunda ise başarıların uzun zaman alacağını ifade etti. Ancak, bu politika değişiklikleri sayesinde Türk ekonomisindeki kırılganlıkların azaldığını vurguladı.

Kammer, Türk Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmede Şimşek’in reform sürecinin uzun vadeli bir program olduğunu ve bu programın başarıyla yürütüleceğini ifade ettiğini aktardı. Kammer, bu programın kırılganlıkları azaltması, enflasyonu düşürmesi ve yatırım için uygun bir ortam oluşturarak büyümeyi dengelemesi bekleniyor. Böylece, Türkiye’nin büyüme modelinde değişiklikler yapılacak ve büyüme yeniden dengelenecek.

Türkiye’de yeni bir IMF programının gerekip gerekmediği ve bu konuda Türk yetkililerle görüşülüp görüşülmediği sorusuna Kammer, mevcut reform programını desteklediklerini ve Türkiye’nin bu programı izlemesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin desteklenmesi amacıyla IMF tarafından herhangi bir program görüşmesi yapılmadığını ifade etti.

Alfred Kammer, Türkiye ekonomisi için izlenen politikaların kırılganlıkları azalttığını ve büyüme üzerinde olumlu etkiler yaratacağını belirtti. Türkiye’nin uzun vadeli reform programlarıyla ekonomisini güçlendirmesi ve enflasyonu düşürmesinin önemine vurgu yaptı. IMF’nin Türkiye’ye destek olmaya devam edeceğini ve mevcut politika programını desteklediğini bildirdi. Kammer, Türkiye ekonomisinin geleceği hakkında olumlu beklentilerini paylaşarak, reformlar sayesinde ekonominin daha güçlü ve istikrarlı bir yapıya kavuşacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
IMF’den Türkiye’ye Olumlu İşaret: “Kırılganlıklar Azaldı”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin