1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. IMF’den Kristalina Georgieva’ya Yeniden Görev!

IMF’den Kristalina Georgieva’ya Yeniden Görev!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) yapılan açıklamaya göre, İcra Direktörleri Kurulu, 1 Ekim tarihinden itibaren IMF başkanlığı görevini ikinci 5 yıllık dönemde yürütmek üzere Kristalina Georgieva’yı seçti. Kararın oy birliğiyle alındığı belirtilen açıklamada, Georgieva’nın küresel şoklarla başa çıkma konusundaki güçlü ve çevik liderliğinin takdir edildiği vurgulandı. Georgieva’nın etkili politika tavsiyeleri, kapasite geliştirme ve finansman yoluyla ülkelere destek verme konusundaki çabalarının da ön plana çıkarıldığı ifade edildi.

IMF başkanlığına seçilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Kristalina Georgieva, ikinci 5 yıllık dönem için başkanlık görevine devam edecek olmaktan onur duyduğunu belirtti. Son yıllarda IMF’nin üye ülkeleri pandemi, savaş ve yaşam maliyeti krizleri gibi zorluklarla mücadele ederken desteklediğine dikkat çeken Georgieva, makroekonomik ve finansal istikrarın yanı sıra iklim değişikliği, kırılganlık ve dijital dönüşüm konularına da odaklanmış olduklarını aktardı.

Kristalina Georgieva, IMF’nin uluslara mali destek, politika tavsiyeleri ve kapasite geliştirme çalışmaları sayesinde ülkelerin ekonomik belirsizliklerle başa çıkma kapasitesine katkıda bulunduğunu dile getirdi. Aynı zamanda küresel zorluklarla başa çıkmak için ülkeler arasında daha etkili ve samimi bir iş birliği oluşturmanın önemine vurgu yaptı.

Bulgaristan vatandaşı olan Georgieva, 2019 yılından bu yana IMF başkanlığını yürütüyor. Daha önce Dünya Bankası ve Avrupa Komisyonu’nda çeşitli görevlerde bulunan Georgieva’nın beş yıllık görev süresi 30 Eylül tarihinde sona eriyor. Georgieva, bir sonraki IMF başkanının seçilme sürecinde tek aday olarak gösterilmişti.

Georgieva’nın liderliğinde IMF, üye ülkelerin çeşitli krizlere karşı daha dirençli hale gelmelerine yardımcı olurken aynı zamanda küresel ekonomik iş birliğini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. IMF’nin gelecekte de ülkelerin ekonomik zorluklarla başa çıkma kapasitesine katkıda bulunmaya devam edeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
IMF’den Kristalina Georgieva’ya Yeniden Görev!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin