1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İmamoğlu: “Yolsuzluğa Rağmen Kazandık! Türkiye’nin Yeni Rotası Çizildi”

İmamoğlu: “Yolsuzluğa Rağmen Kazandık! Türkiye’nin Yeni Rotası Çizildi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, uluslararası basın kuruluşlarıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda, yaklaşık 100 yabancı gazeteci ve kuruluşun sorularını cevapladı. İmamoğlu, seçmenin yerel seçimlerde CHP’li belediye başkanlarını tercih ederek 2023 seçimlerinde muhalefete duyulan güvensizliği gösterdiğini belirtti ve Türkiye’nin yeni rotasını çizdiğini dile getirdi.

İmamoğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak yerel seçimlerde tamamen adaletsiz rekabete rağmen kazandık. Devletin tüm imkanlarının adaletsiz şekilde iktidar adaylarına verildiğine rağmen kazandık” ifadelerini kullandı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle umudunu kesen yoksullaşan vatandaşların iktidardan beklentisinin azaldığını belirten İmamoğlu, seçmenlerin önemli mesajlar verdiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, seçmenin iktidar partisine güvensizliğini gösterdiğini, partiyi iktidar alternatifi olarak gördüğünü ve genel seçimler için büyük bir destek verdiğini söyledi. Ayrıca, vatandaşların adaletsiz bir iktidarı değil, refahı adil bir şekilde dağıtan bir hukuk devletini istediğini vurguladı. 31 Mart 2024 seçimlerinin Türkiye’nin yanı sıra dünya için de büyük bir ilham kaynağı olduğunu belirten İmamoğlu, seçim sonuçlarının popülist otoriter dalgayla mücadele konusunda demokratik hareketlere ilham olması gerektiğini ifade etti.

İmamoğlu ayrıca CHP’nin elde ettiği başarıların ardında demokrasiye olan arzunun ve partideki değişimin etkili olduğunu belirtti. Partinin toplumun mesajını aldığını ve güçlü bir irade göstererek yenilenmeye gittiğini ifade eden İmamoğlu, partide yaşanan değişimin sandığa olumlu bir şekilde yansıdığını belirtti. Partinin, demokrasiye olan inancın ve toplumun beklentilerini karşılama isteğinin otoriterlikten daha güçlü olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı basın toplantısında, seçmenlerin verdiği mesajlar, partinin yenilenme süreci ve demokrasiye olan güçlü inanç gibi konuların ele alındığı önemli açıklamalar yapıldı. İmamoğlu, Türkiye’nin ve dünyanın geleceği için yaşanan bu olayların önemine vurgu yaparak, demokrasiye olan büyük destek ve değişim rüzgarının sandığa yansımasının önemini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu: “Yolsuzluğa Rağmen Kazandık! Türkiye’nin Yeni Rotası Çizildi”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin