1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İETT 2023 Yılında Yolculuk Rekoru Kırdı!

İETT 2023 Yılında Yolculuk Rekoru Kırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürü İrfan Demet, 2023 yılı faaliyet raporunu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunarak kurumun başarıları hakkında bilgi verdi. Demet, 2023 yılında özel taşımacılık ve toplu taşımacılıkla beraber toplam yolculuk sayısının, 2022 yılına göre 90 milyon daha artarak 1 milyar 340 milyona ulaştığını ifade etti. Ayrıca, arıza sayılarındaki iyileşmeler hakkında da bilgi veren Demet, arıza sayılarının önemli ölçüde azaldığını vurguladı.

Metrobüs hattındaki gelişmelerden de bahseden Demet, 2018 yılından bu yana arıza sayılarının yüzde 46 azalarak yüzde 2.91’e indiğini belirtti. Ayrıca, 2023 yılında 92 adet yüksek kapasiteli metrobüs alınarak toplamda 252 adet yerli üretim metrobüsün İstanbul’a kazandırıldığını aktardı. Demet, elektrikli araç yatırımlarının da hızlanacağını ve yeni nesil metrobüs araçları için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Genel Müdür Demet ayrıca, saha denetimlerine ağırlık verdiklerini ve tüm yöneticilerin sahada aktif olarak görevlendirildiğini açıkladı. İETT’nin tarihinde bir ilke imza atılarak yöneticilerin toplu taşıma araçlarıyla denetimler yaptığını belirten Demet, şeffaflık konusunda da önemli adımlar attıklarını vurguladı.

İETT’nin gider ve gelir durumu hakkında bilgi veren Demet, akaryakıt fiyatlarındaki artışların kurumun maliyetlerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Vergi yükünün yıllık maliyetinin yaklaşık 3.7 milyar lira olduğunu ifade eden Demet, bu vergi yükü olmasaydı 550 adet yeni otobüs alınabileceğini belirtti. Gelir ve gider arasındaki farkın 2023 yılı sonunda 16 milyar lirayı aştığını ve bu farkın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını açıkladı.

Son olarak, İstiklal Caddesi’nde kullanılan nostaljik tramvayın bataryalı modelinin hazırlandığını ve test çalışmalarının başladığını duyuran Demet, hedeflerinin tüm araçları bataryalı hale getirerek daha güvenli ve çevreci bir ulaşım sistemi oluşturmak olduğunu belirtti. Demet ayrıca, İETT’nin 2023 yılı giderlerinin 14 milyar 885 milyon 441 bin 776 TL, gelirlerinin ise 11 milyar 37 milyon 454 bin 419 TL olarak gerçekleştiğini paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İETT 2023 Yılında Yolculuk Rekoru Kırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin