1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İddianame Geri Gönderildi! Dilan Polat ve Eşi Tutuklanabilir Mi?

İddianame Geri Gönderildi! Dilan Polat ve Eşi Tutuklanabilir Mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleşen bir operasyonun ardından Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller ve defterlere el konulan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından ön inceleme raporu hazırlandı. Raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlendi.

Bu paranın aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son olarak Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada gayrimenkul ve araç alımlarında kullanıldığı tespit edildi. Ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek İstanbul başta olmak üzere 6 farklı ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını devrettiği ve 1 milyon 800 bin liranın kişisel hesaplara aktarılmaya çalışıldığı tespit edilmişti. Tutuklanan 16 şüpheli arasında Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu da bulunmaktaydı. Hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi. Bu sürecin ardından Cumhuriyet savcılığı, hazırladığı iddianamede şüphelilerin “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “yasa dışı bahis”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” gibi suçlardan cezalandırılmalarını istedi.

İddianame, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ancak mahkeme, dosyanın ağır ceza mahkemesine açılması gerektiğine karar verdi ve başsavcılığın itirazı üzerine dosya tekrar incelenmek üzere savcılığa geri gönderildi. Başsavcılığın itiraz kararında, mahkemenin görevinin temel cezaya göre belirlenmesi gerektiği ve artırım maddesinin bu konuda esas alınmaması gerektiği vurgulandı. Operasyonun ardından başlatılan soruşturma devam etmekte olup şüphelilerin yargılanması süreci henüz sonuçlanmamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İddianame Geri Gönderildi! Dilan Polat ve Eşi Tutuklanabilir Mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin