1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Büyük Operasyon: 107 Şüpheli Yakalandı!

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Büyük Operasyon: 107 Şüpheli Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde düzenlenen “Sibergöz-44” operasyonunda 107 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul ve Kocaeli merkezli 14 ilde 45 farklı paravan şirket kuran ve hesaplarında 3 milyar lira para hareketliliği belirlenen şüphelilere yönelik operasyonların düzenlendiğini belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde çalışmanın yürütüldüğünü aktaran Yerlikaya, operasyonlarda 107 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların takipte olduğunu vurgulayan Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Siber devriyelerin 7/24 görevlerinin başında olduğunu ifade eden Yerlikaya, siber suçlar ve suçlularla mücadelelerinin süreceğini dile getirdi. Operasyonlar sırasında 4 ruhsatsız tabanca, döviz ve Türk lirası ile dijital materyallere el konulduğunu kaydeden Yerlikaya, polis ekiplerini tebrik etti.

Operasyonun detaylarına göre, İstanbul’da yapılan çalışmalar sonucu sosyal medya platformlarından “Forex Yatırım, Yüksek Kazanç” adı altında paylaşımlar yaparak vatandaşları haksız kazanç sağladıkları belirlenen 96 kişi yakalandı. Ayrıca 45 farklı paravan şirket kuran ve hesaplarında milyarlarca lira hareketliliği olan şüpheliler de operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Kocaeli’de ise nitelikli dolandırıcılık ve malvarlığının aklanması suçlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, bir e-ticaret sitesi üzerinden vatandaşları dolandıran 11 şüpheli yakalandı. Bu şüpheliler, forklift ve çekme karavan gibi ürünlerin ilanlarını vererek ödeme adı altında para talep ediyorlardı.

Yerlikaya, operasyonların başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı polis ekiplerini tebrik ederken, bilişim sistemlerini kullanarak suç işleyenlerin cezasız kalmayacağının altını çizdi. Siber suçlarla mücadelede kararlılıkla devam edileceğini ve suçluların adalet karşısında hesap vereceğini belirtti. Sibergöz-44 operasyonunun ülke genelinde suçla mücadelede önemli bir adım olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Büyük Operasyon: 107 Şüpheli Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin