1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İBB Başkanı İmamoğlu, Uluslararası Basınla Buluşmasında Sert Konuştu: “Bu İş Akraba İşi Değil Kardeşim”

İBB Başkanı İmamoğlu, Uluslararası Basınla Buluşmasında Sert Konuştu: “Bu İş Akraba İşi Değil Kardeşim”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İstanbul Feshane’de uluslararası basın mensuplarıyla bir araya geldi.

VOA Türkçe’nin haberine göre, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın kendisiyle ilgili açıklamalarına yanıt verdi:

“Beni hedef haline getirerek nezaketsiz bir dil kullanan şahıstan bahsediyorsunuz. Bu tür davranışları kabul etmiyorum. Bu tarz iftira dolu sözlere maruz kalmadım ve kalmam.”

İmamoğlu ayrıca şunları da ekledi: “Ülkemizde bazı kişiler, yetkileri pervasızca kullanan insanlar olabiliyor. Bu kişiler genellikle yetkili kişilerin yanındaki eş-dost veya akrabadır. Benim demek istediğim, bu iş akraba ilişkileriyle yürütülen bir iş değil. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım ve hukuki yetkilerimi kullanacağım.”

Son 15 yılda ülkemizde, ahlaki değerlerin yok sayıldığını ve aşıldığını belirten İmamoğlu, şunları söyledi: “Bu konuşmayı yapan kişi Türkiye’de güçlü bir sanayi kuruluşunun başında olabilir. Ama herkesle eşit haklara sahip olduğunu belirtmek istiyorum. Umarım hukuk herkese eşit bir şekilde uygulanır.”

Hatırlanacağı üzere, Filistin eylemi sırasında Bayraktar ailesinin fotoğrafını paylaşarak “Jet yakıtı satmışlar” iddiasında bulunan siyasi iletişimci Evren Barış Yavuz’a Haluk Bayraktar sert çıkış yapmış ve İmamoğlu’nun iletişim kampanyalarını yürüten ekipte yer aldığını iddia etmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi hesabından bu iddialara yanıt verilerek, “İmamoğlu’na karşı iftira atıldığını ve hukuki sürecin başlatılacağı” açıklanmıştı.

Yavuz ise “yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Başkanı İmamoğlu, Uluslararası Basınla Buluşmasında Sert Konuştu: “Bu İş Akraba İşi Değil Kardeşim”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin