1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. HÜRKUŞ-B Uçakları Hava Kuvvetlerimize Teslim Ediliyor!

HÜRKUŞ-B Uçakları Hava Kuvvetlerimize Teslim Ediliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın artan ihtiyaçları doğrultusunda 40 adet daha HÜRKUŞ-B uçağı tedarik edeceklerini duyurdu. Görgün, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen İnsanlı Hava Platformları İmza Töreni’nde konuştu. Görgün, HÜRKUŞ-B uçaklarının seri üretimi için yapılan sözleşmenin 26 Aralık 2013’te imzalandığını ve üretim sürecinin devam ettiğini belirtti. İlk HÜRKUŞ-B uçağının planlanan olarak Mayıs 2025’te, sonuncusunun ise Eylül 2025’te Hava Kuvvetleri envanterine girmesi hedeflendiğini açıkladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın artan ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına 40 adet daha HÜRKUŞ-B uçağı tedarik edilmesi gerektiğini vurgulayan Görgün, sözleşmenin imzalanmasıyla toplam 55 adet HÜRKUŞ-B uçağının envantere gireceğini belirtti. Görgün, 55’inci uçağın Haziran 2027’de Hava Kuvvetlerine teslim edilmesinin planlandığını dile getirdi. Ayrıca, HÜRJET projesine de değinen Görgün, mevcut 4 adet Blok-0 uçağın yanı sıra 12 adet Blok-1 uçağının da kapsama dahil edileceğini açıkladı. Blok-1 uçakların seri teslimatının kesin siparişe çevrileceğini ve teslimat tarihlerinin iyileştirilerek bir yıl öne çekileceğini belirtti.

Görgün, HÜRKUŞ-B ve HÜRJET projelerinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirildiğini ve bu projelerin Türk savunma sanayisine büyük katkılar sağladığını ifade etti. İmza töreninin Türk savunma sanayinde yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirten Görgün, savunma sanayisinin hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam edeceklerini söyledi. Görgün, HÜRKUŞ-B ve HÜRJET projelerinin başarıyla devam ettiğini ve gelişen ihtiyaçlara cevap verecek şekilde ilerlediklerini dile getirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterindeki yeni uçakların modernizasyonu ve güçlendirilmesi adına çalışmaların sürdüğünü belirten Görgün, Türk savunma sanayisinin ulusal güvenliğin temel unsuru olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HÜRKUŞ-B Uçakları Hava Kuvvetlerimize Teslim Ediliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin