1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hamile köpek pompalı tüfekle vuruldu, yavrular kurtarıldı

Hamile köpek pompalı tüfekle vuruldu, yavrular kurtarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nisan ayının başlarında, Mugada köyünde gerçekleşen olayda, kimliği belirlenemeyen bir kişi ya da kişiler, hamile sokak köpeğine pompalı tüfekle ateş etti. Köpeğin sırtına ve bacağına saçmalar isabet etti ve arka ayaklarını kullanamaz hale geldi. Bu yaralı köpek daha sonra yavrularını doğurdu.

Hayvanseverler tarafından bulunan yaralı köpek, Zonguldak’taki bir veteriner kliniğine götürülerek tedavi altına alındı. Köpeğin 1 yavrusu yaşamını yitirirken, yavrusuna 6 saçmanın isabet ettiği anne köpek ameliyat edildi. Köpeğin felci geçmeyen arka sağ bacağı ve kuyruğu kesildi. Köpeğin ve geriye kalan 4 yavrusunun durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Veteriner Hekim Ömer Faruk Alkan, köpeğin yakın mesafeden vurulduğunu ve saçmaların omurilik içine ve vücuda saplandığını belirtti. Omuriliğini kontrol ettikten sonra saçmanın felce yol açtığını ve omurilik etrafındaki siniri serbest bırakarak köpeği tedavi ettiklerini açıkladı. Köpeğin bir ayağı ampute edildi ve diğer ayağında fizik tedavi uygulanmaya devam ediliyor. Yavruların durumu iyi olduğu ancak birinin kaybettikleri belirtildi. Veteriner, köpeğin tedavisinin uzun süreceğini ve yavruların yeni doğmuş gibi geldiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamile köpek pompalı tüfekle vuruldu, yavrular kurtarıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin