1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Fransa Belediye Başkanı, Evinden 70 kg Uyuşturucu Çıktı!

Fransa Belediye Başkanı, Evinden 70 kg Uyuşturucu Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın Avallon kasabasında belediye başkanı olan Jamilah Habsaoui, evinde 70 kilogram uyuşturucu madde bulundurduğu gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Operasyon sonucunda Habsaoui, altı diğer şüpheliyle birlikte tutuklandı. Polis, evde ayrıca 1 kilogram kokain, 7 bin euro nakit para ve altın külçeleri de ele geçirdi. Belediye başkanının tutuklanması, Bourgogne-Franche-Comté bölgesindeki kasabada son zamanlarda yapılan uyuşturucu operasyonlarının bir parçasıydı.

Savcı, Habsaoui’nin tutuklanmasının kasabada 6 bin kişinin yaşadığı ve uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili süren bir soruşturmanın sonucu olduğunu belirtti. BBC’nin haberine göre, Habsaoui daha önce yerel meclis üyesi olarak görev yapmış ve 2021’de belediye başkanı seçilmişti. Habsaoui’nin avukatı, uyuşturucunun evde depolandığını ev sahibinin bilgisi ve rızası olmadığını savundu.

Habsaoui’nin kardeşlerinden birinin avukatı, Le Figaro gazetesine yaptığı açıklamada, uyuşturucunun belediye başkanının haberi olmadan evde bulunduğunu iddia etti. Belediye başkanının avukatı ise, Habsaoui’nin jandarmaların evde yaptığı aramadan sonra şaşırdığını ve savcının suçlamalarıyla karşılaştığını belirtti. Savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, Habsaoui beş kişiyle birlikte suçlanarak gözaltına alındı.

Son birkaç ay içinde Fransa genelinde gerçekleştirilen uyuşturucu kaçakçılığı operasyonları kapsamında çeşitli şehirlerde baskınlar düzenlendi. Bu operasyonlarda uyuşturucu ticaretinin önlenmesi ve şehirlerdeki uyuşturucu trafiğinin engellenmesi amaçlanmaktadır. Fransa’da uyuşturucu kaçakçılığına karşı sık sık yapılan bu operasyonlar, ülkedeki uyuşturucu ile mücadelede etkili bir yol olarak görülmektedir. Habsaoui’nin tutuklanması da ülkedeki uyuşturucuyla mücadeleye verilen önemin bir göstergesi olarak yorumlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa Belediye Başkanı, Evinden 70 kg Uyuşturucu Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin