1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’ın Irak Ziyareti: Yeni İş Birliği Yolu!

Erdoğan’ın Irak Ziyareti: Yeni İş Birliği Yolu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Pazartesi günü Irak’a gitmeye hazırlanıyor. Ziyaret, Bağdat ve Erbil olmak üzere iki aşamada gerçekleşecek ve iki ülke ilişkilerinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Ankara’dan, Irak’a yapılacak ziyarete ilişkin verilen mesajlar merak konusu. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, detayları aktardı.

Dicle Canova, “Irak ile İş Birliğinin Yeni Yol Haritası” başlığı altında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretinin detaylarını paylaştı. 22 Nisan’da gerçekleşecek olan ziyarette yaklaşık 25 maddelik stratejik çerçeve metni ile 30’a yakın anlaşmanın imzalanacağını belirtti. Bu anlaşmaların, Türkiye ve Irak arasındaki iş birliğinin daha da güçlenmesini sağlayacağı ifade edildi.

Irak ziyaretinde terörle mücadele konusu da önemli bir yer tutacak. PKK ile mücadelede Irak’ın iş birliğine ve askeri koordinasyona daha fazla açık olduğu vurgulanacak. Ayrıca, su enerjisi gelirlerinin artırılması ve kalkınma yolu projeleri üzerinde de durulacak.

Öte yandan, Türkiye’nin güvenlik perspektifinden ziyaretin kritik başlığının terörle mücadele olduğu belirtiliyor. Irak ile terörle mücadelede iş birliğine vurgu yapılacak ve ortak harekat merkezinin kurulması gibi adımlar atılacak.

Erbil ve Bağdat’tan bazı beklentilerin olduğu belirtiliyor. Bu beklentiler arasında, TSK’nın kontrolü altındaki bölgelerde tedbir alınması, istihbarat iş birliği yapılması, sivil halkla ilgili tedbirler alınması ve Sincar ile Mahmur konularında adımlar atılması gibi konular yer alıyor. Bu beklentilerin yerine getirilmesinin önemli olduğu vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın Irak Ziyareti: Yeni İş Birliği Yolu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin