1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüyle ilgili davada savcının şok talebi!

Emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüyle ilgili davada savcının şok talebi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2011 yılında Artvin Hopa’da dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesi çıkan olaylarda sıkılan biber gazı sonucu fenalaşan ve hastanede hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin dava, 13 polis memurunun yargılandığı bir süreç haline gelmiştir. Olayın ardından, Lokumcu’nun ölümüyle ilgili soruşturma başlatılmış ve 13 polis hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştır. İddianame, Hopa Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edilmiş ancak dosya, Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiştir.

Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 13’üncü duruşmada savcı, yargılanan 13 polis memuru hakkında ayrı ayrı beraat talep etmiştir. Savcı, olayın polisin zor kullanma yetkisi dahilinde olduğunu belirterek, Lokumcu’nun ölüm nedeninin biber gazından kaynaklanmadığını savunmuş ve ölümün kalp krizi sonucu gerçekleştiğini ifade etmiştir. Mahkeme heyeti ise duruşmayı 6 Eylül’e erteleyerek kararını daha sonraya bırakmıştır.

Duruşma sonrasında konuşan Lokumcu ailesinin avukatı Meriç Eyüboğlu, savcının mütalaasını hayal kırıklığı olarak değerlendirmiş ve mahkemeden süre talep etmiştir. Olayın olduğu güne dair polislerin kullandığı biber gazı miktarını belirleyemeyen bilirkişi raporu da dosyaya girmiştir. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ise adalet taleplerinin devam edeceğini belirtmiş ve umutlarını kaybetmediklerini dile getirmiştir.

Avukat Meriç Eyüboğlu ise içeride ve dışarıda öfkelerinin devam ettiğini ancak vazgeçmeyeceklerini vurgulamıştır. Adalet arayışlarının sona ermediğini ve Metin Lokumcu’nun adaletle anılmasını dilediklerini belirtmiştir. Tüm destekçileri ve adalet arayışı içinde olanları 6 Eylül’de bir araya gelmeye davet etmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüyle ilgili davada savcının şok talebi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin