1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Dışişleri Bakanları Gazze’deki İnsani Yardımlar ve İsrail İşgali Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Dışişleri Bakanları Gazze’deki İnsani Yardımlar ve İsrail İşgali Hakkında Açıklamalarda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile düzenledikleri ortak basın toplantısında önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Fidan, Mısır ile olan ilişkilerinin Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması açısından hayati önem taşıdığını belirtti. Refah Sınır Kapısı’ndan yardımların ulaştırılması için gece gündüz Mısır ile koordinasyon içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Fidan, Mısır’a yardımlarından dolayı teşekkür etti. Mısır ve Türkiye’nin işbirliğinin halklarının ve bölgenin yararına olduğunu belirten Fidan, İsrail’in Filistin topraklarını işgalinin Ortadoğu’daki istikrarsızlık probleminin temel nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Fidan, önceliklerinin İsrail’in işgalinin sona ermesi ve iki devletli çözüm formülünün hayata geçirilmesi olduğunu ifade etti. Bu konuda Mısır ve diğer dost ülkelerle aynı görüşte olduklarını belirten Fidan, krizin çözülmemesi durumunda bölgedeki gerilimlerin devam edeceği uyarısında bulundu. Filistin meselesinin uluslararası sistemin ikiyüzlülüğünü ve hukuksuzluğunu ortaya koyduğunu belirten Fidan, dünyadaki ezilenlerin İsrail’e karşı direniş mücadelesine destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ise Gazze’de bir an önce ateşkes sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Hamas ve İsrail arasındaki çatışmaların sona ermesi için tarafların müzakere masasına oturması gerektiğini ifade eden Şükri, bölgedeki barışın ve istikrarın sağlanabilmesi için tüm tarafların sorumluluk alması gerektiğini belirtti.İki ülke arasındaki işbirliğinin hem bölge hem de halklar için hayati önem taşıdığına vurgu yapan Şükri, insani yardımların Gazze’ye ulaştırılması konusunda yapılan koordinasyonun önemini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanları Gazze’deki İnsani Yardımlar ve İsrail İşgali Hakkında Açıklamalarda Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin