1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Partili Meclis Üyeleri İBB’de Temsil Edilecek!

DEM Partili Meclis Üyeleri İBB’de Temsil Edilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP listelerinden seçime giren 43 DEM Partili Meclis üyesi oldu. Bu Meclis üyelerinden 17’si İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis üyesi olarak görev yapacak. DEM Parti, PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olarak biliniyor ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ilk defa temsil edilecek. Eğer DEM Parti, 3 Meclis üyesine daha ulaşırsa İBB Meclisi’nde bir grup oluşturabilecek.

DEM Parti, İstanbul’un 22 ilçesinde belediye başkan adayı çıkarmayacağını açıklamıştı. Listenin belirli bölgelerinde güçlü bir şekilde temsil edilen DEM Partililer, CHP listelerinden seçilerek Meclis üyeliği görevini üstlenecekler. Esenyurt’tan 8, Sancaktepe’den ve Şişli’den 4’er, diğer ilçelerden ise 2 ya da 1 Meclis üyesi çıkaracaklar.

17 DEM Partili Meclis üyesinden bazıları şu şekilde sıralanabilir: Osman Yalçın, Elif Gül, Fatma Özel İzol, Raşhan Sertkaya Daniş, Müslüm Kocaoğlu, Hasan Özdemir, Abdulcebar Barış, Güzin Alpaslan, Turabi Şen, Bülent Kaygun, Suat Karaoğlan, Nilüfer Yeşiltepe, İsmail Çarboğa, Cengiz İnce, Servet Güzel, Sinan Kılıç, Halis Kökbalık.

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, aldıkları oyların Ekrem İmamoğlu’na ait olmadığını ve seçmenlerin AK Parti’yi cezalandırmak için oy verdiğini belirtti. Bu durum, DEM Parti’nin İstanbul’da güçlü bir şekilde temsil edileceğini gösteriyor.

Tuzla, Zeytinburnu, Fatih, Beyoğlu, Üsküdar, Maltepe, Avcılar, Sarıyer, Çekmeköy gibi farklı ilçelerde DEM Partili Meclis üyeleri görev yapacak. Bu Meclis üyeleri arasında Yeşil Sol Parti Sancaktepe İlçe Eş Sözcüsü Elif Gül, HDP İstanbul İl Yöneticisi Nevzat Kılıç, DEM Parti Tuzla Belediye Başkanı adayı Hasan Özdemir ve diğerleri bulunmaktadır.

DEM Parti’nin temsil edileceği ilçeler arasında Bahçelievler, Bayrampaşa, Çatalca, Eyüpsultan, Kartal, Pendik, Silivri, Şile, Şişli, Tuzla, Üsküdar gibi farklı bölgeler bulunmaktadır. DEM Partililer, CHP listelerinden seçilerek Meclis üyeliği görevini üstlenecekler ve partilerini İstanbul’da temsil etmeye devam edecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Partili Meclis Üyeleri İBB’de Temsil Edilecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin