1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Partili Belediyelerin Skandal İlk İcraatları Gündemde: İşte Dikkat Çeken Detaylar!

DEM Partili Belediyelerin Skandal İlk İcraatları Gündemde: İşte Dikkat Çeken Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart seçimlerinden sonra DEM Partili belediyelerde yaşanan skandallar gündemden düşmüyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde İstiklal Marşı’nın okunması reddedilirken aynı zamanda Türk Bayrağı’nın da kaldırıldığı ortaya çıktı. Diyarbakır Sur Belediyesi’nde ise mazbata töreninden sonra Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edildi. DEM Partili belediye başkanlarının tabela bölücülüğü yapması ve koltuğu devraldıktan sonra skandal icraatlarda bulunmaları da dikkat çekici bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, DEM Parti’nin uyguladığı politikaları eleştirdi. Hakan, DEM Parti’nin aslında kayyum atanmasını istediğini belirtti. Kayyum uygulamasının demokratik olmadığını vurgulayan Hakan, seçilen belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine seçilmemiş kişilerin atanmasının seçen ve seçilen iradeye saygısızlık olduğunu ifade etti. Hakan, DEM Partili belediye yönetimlerinin Atatürk, İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı gibi ortak değerlere karşı tutumlarının kayyum isteğinden başka bir şey olmadığını savundu.

DEM Partili belediye yönetimlerinin halkın oylarıyla seçilmelerinin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen Atatürk, İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı gibi simgeleri hedef almaları, kayyum atanmasını istedikleri iddialarını güçlendirmektedir. Ahmet Hakan, belediyelerin terör örgütleri üzerinden hizmet vermesi ve yandaşlarını göreve getirmesi gibi uygulamaları da kayyum arzusunu desteklediğini belirtti. Hakan, DEM Partili belediye yönetimlerinin, kayyum atanması durumunda hem halka hizmet etme yükümlülüğünden kurtulacaklarını hem de mağdur konumuna düşeceklerini dile getirdi.

Ahmet Hakan, devletin, DEM Partili belediye yönetimlerinin kayyum isteğini karşılayacak bir çıkış yolu bulması gerektiğini ifade etti. Belediyelerin halka hizmet etme sorumluluğundan kaçınarak mağduriyet pozisyonu elde etmelerinin devlet için de çıkış yolu olmadığını belirten Hakan, adaletli bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. DEM Partili belediyelerin kayyum atanması konusundaki isteği, hem siyasi hem de toplumsal anlamda tartışmaları beraberinde getirmektedir. Toplumun beklentileri ve devletin kararları doğrultusunda yaşanacak gelişmeler, DEM Partili belediyelerin geleceği üzerinde belirleyici olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Partili Belediyelerin Skandal İlk İcraatları Gündemde: İşte Dikkat Çeken Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin