1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. DEM Parti Yöneticileri Atatürk ve Erdoğan’a Hakaret Etti!

DEM Parti Yöneticileri Atatürk ve Erdoğan’a Hakaret Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticileri, Diyarbakır Sur Belediyesi’nde mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına hakaret içeren sözler sarf etti. Bu nedenle bir mülkiye müfettişi görevlendirildi. Ayrıca, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında ‘İstiklal Marşı’nın okutulmadığı’ ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında ‘Türk bayrağının kaldırıldığı’ iddialarıyla ilgili de mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘İstiklal Marşı’nın okutulmadığı’ iddialarına ilişkin soruşturma başlatırken, AK Parti İl Başkanlığı yaptığı açıklamada, Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi açılışında İstiklal Marşı’nın okunması talebine DEM Partili meclis üyelerinin karşı çıktığını belirtti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından DEM Partili üyelerin oturarak marşı izlediği bildirildi.

Tüm bu olaylar üzerine İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri görevlendirerek soruşturma başlatırken, AK Parti Mardin İl Başkanlığı, yapılan araştırma ve soruşturmayı yakından takip ettiklerini belirtti ve sosyal medyada yayılan yanıltıcı haberleri kınadı. Kurumlar, olaylarla ilgili detaylı inceleme ve soruşturma yapmaya devam ediyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Yöneticileri Atatürk ve Erdoğan’a Hakaret Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin