1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Önemli Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Canan Tanrıkulu CNN Türk’te canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunuyor. Tanrıkulu’nun açıklamaları özetle şöyle:

“Gerginlik İsrail tarafından başlatıldı”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Canan Tanrıkulu, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı soykırım politikası ve İsrail-İran gerilimi hakkında Gazze’de ateşkes sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “İsrail-İran gerilimi Gazze’deki olayları gölgelememeli. Türkiye, bölgesel bir çatışmaya dönüşmemesi için tüm çabalarını gösteriyor” dedi.

“Ortadoğu’da adil bir barış sağlanmalı. Diplomasi ve uluslararası hukuk ön plana çıkmalı. İran ile İsrail arasında bir sıcak çatışma çıkarsa tüm ekonomiler bundan etkilenir.”

2015’te Dünya Bankası ile anlaşma sağladık

Tanrıkulu, “Kesinlikle Dünya Bankası ile anlaşma yapılmayacak” açıklamasında bulundu. Tanrıkulu, cari açığın yarı yarıya azaldığını belirterek “Türkiye’nin döviz ihtiyacı azaldı” dedi.

Tanrıkulu, yüksek enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini belirterek “Enflasyonu düşürmek refahı artırır, aynı zamanda ekonomi ve sosyal açıdan çok önemlidir” dedi.

“Emeklilerimizi enflasyon karşısında koruruz”

Emeklilerin enflasyona karşı korunacağını söyleyen Tanrıkulu, “Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yürüttüğü çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak, 15 milyon emeklimiz var. Çalışan sayısını artırmamız gerekiyor ki bu dengeyi sağlayalım. Bu konuda umut verici gelişmeler var, istihdam artışı oluyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Önemli Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin