1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çinli Otomobil Markaları Türkiye Pazarında Güçleniyor: Pazar Payları Yüzde 8,13’e Ulaştı!

Çinli Otomobil Markaları Türkiye Pazarında Güçleniyor: Pazar Payları Yüzde 8,13’e Ulaştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin menşeli otomobillerin Türkiye otomotiv pazarındaki payı yılın ilk 5 ayında %8,13’e ulaştı. Ticaret Bakanlığı’nın kararıyla çeşitli gümrük vergileri uygulanmasına rağmen Çin otomotiv markaları yatırım konusunda sessiz kaldı. Türkiye’nin dış ticaret açığında otomotiv sektörünün önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Otomobil ve hafif ticari araç satışları yılın ilk 5 ayında %6 artış göstererek toplamda 471 bin 743 adet sıfır araç satışına ulaştı. Çin markaları arasında yer alan Skywell, MG, Chery, Leapmotor, Seres, Maxus, Hongqi, DFSK, BYD ve NETA gibi markalar, Türkiye pazarında etkinlik gösteriyor. Pazardaki toplam marka sayısı 54’e yükseldi.

Çin markalarının Türkiye’deki satışları 38 bin 395 adede ulaşırken, pazar payı %8,13’e ulaştı. Chery, 26 bin 990 satışla en fazla satış yapan Çin markası oldu. Diğer Çin markaları da Türkiye pazarında kendine yer bulmaya devam etti.

Türkiye otomotiv sektörü çeşitli oyuncuların rekabetine sahne olurken, Çin markalarının katkısı da giderek artıyor. Ancak OSD Başkanı Cengiz Eroldu, Çinli markaların yatırım yapması gerektiğini vurguluyor. Elektrikli araçlara getirilen kuralların içten yanmalı araçlar için de geçerli olması gerektiğini belirten Eroldu, Çinli yatırımcıların Türkiye’ye gelip yatırım yapmalarının önemini vurguluyor. Otomotiv sanayi açısından rekabetin olumlu olduğunu ancak sadece ithalatla pazar kaybetmenin doğru olmadığını ifade ediyor.

Bu bağlamda Türkiye’deki Çinli otomobil markalarının pazar payı ve yatırım durumu yakından takip edilmekte ve sektörün geleceği için önemli bir faktör haline gelmektedir.Çinli markaların Türkiye pazarındaki konumlarını güçlendirmesiyle birlikte, sektörün yatırım beklentileri ve rekabet ortamı sürekli olarak değişim göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çinli Otomobil Markaları Türkiye Pazarında Güçleniyor: Pazar Payları Yüzde 8,13’e Ulaştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin