1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’nin Yerel Seçim Değerlendirmesi: Üyeler İhbar Edilecek!

CHP’nin Yerel Seçim Değerlendirmesi: Üyeler İhbar Edilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke önderliğinde, Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ve Gökan Zeybek tarafından imzalanan genelge, yerel seçimin ardından yapılan değerlendirme toplantıları kapsamında il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderildi. Genelgede, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde elde edilen başarının, parti örgütlerinin özverili çalışmalarıyla sağlandığı vurgulandı. Ancak, bazı üyelerin parti aleyhine çalıştığı bilgileri de genelgede yer aldı.

Genelge içerisinde, CHP Tüzüğü’nün 68/1-e maddesi kapsamında parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmanın kesin ihraç cezası gerektirdiği hatırlatıldı. Bu doğrultuda, parti aleyhine çalışma yürüten üyeler için disiplin sürecinin Merkez Yönetim Kurulu tarafından başlatılacağı ifade edildi. Yerel seçimlerde parti aleyhine çalıştığı tespit edilen üyelerle ilgili disiplin işlemlerine geçilebilmesi için isimlerinin ve yaptıkları aleyhte çalışmaların delillerinin 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel Merkez Yazı İşleri’ne bildirilmesi gerektiği belirtildi.

Genelgede, delillendirilmemiş başvuruların işleme konulmayacağı hatırlatılarak, ilgili tarih öncesinde gerekli belgelendirmelerin yapılması gerektiği vurgulandı. Parti içi disiplinin sağlanması ve üyeler arasında güvenin korunması adına bu tür ihlallerin ciddiyetle ele alınması gerektiği belirtilirken, birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine vurgu yapıldı. Genelgeyle, parti disiplinine uygun davranılması ve her üyenin CHP’nin hedeflerine destek olması gerektiği mesajı verildi.

CHP Genel Merkezi, parti içi huzursuzlukların önüne geçmek ve seçim başarısını korumak adına gerekli adımların atılacağını duyururken, üyelerden de disiplin kurallarına riayet etmeleri ve partinin birlik ve bütünlüğünü korumaları çağrısında bulundu. Bu süreçte, şeffaf ve adil bir disiplin anlayışının benimsenerek, partinin ilke ve değerlerinden sapacak davranışların önüne geçilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’nin Yerel Seçim Değerlendirmesi: Üyeler İhbar Edilecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin