1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Skandal: Altın, Türk Kahvesi ve Saatler için Harcanan Milyonlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Skandal: Altın, Türk Kahvesi ve Saatler için Harcanan Milyonlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Büyükşehir Belediyesi, eski AKP’li Alinur Aktaş’ın yönetimindeki hakkında 2021 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Rapor, sosyal etkinlikler için 83 bin 175 liralık altın, 57 bin liralık Türk kahvesi fincan seti, 91 bin 850 liralık Türk kahvesi alındığını belirtti. Ayrıca başkanın konuklarına alınan ipek kumaş baskılı tabloya 117 bin 900, muhtarlara dağıtılmak üzere bin 200 adet saate ise 48 bin lira ödendiği tespit edilmişti.

Raporda hediye dağıtımının eleştirildiği ve genelgeye aykırı yapılan organizasyonların sıralandığı belirtilmişti. Bunlar arasında Bursa Festivali, Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali (3 milyon 997 bin 200 TL), Fotoğraf Festivali (1 milyon 184 bin 755 TL), Makedonya ve Kosova Sünnet Şöleni (240 bin TL) de bulunmaktaydı.

Halkçı Hukukçular, dönemin belediye başkanı Alinur Aktaş ve diğer şüpheliler hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “dolandırıcılık” suçlarından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na 29 Aralık 2022 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştu.

Ancak, savcılık 22 Şubat 2024 tarihinde Aktaş ve diğer şüpheliler hakkındaki suç duyurusuyla ilgili “işlem yapılmasına yer olmadığına” karar verdi. Başsavcılık, Aktaş ve diğer şüpheliler hakkında soruşturma yapılması için Sayıştay’ın suç duyurusunda bulunabileceğini belirtti.

Kararda, Sayıştay raporlarının suç tespiti ve ihbarı niteliğinde olmadığı ve kamu idarelerine rehberlik etme amacı taşıdığı vurgulandı. Bu nedenle, ilgili kurum tarafından başsavcılığa intikal eden bir suç duyurusunun bulunmadığı belirtilerek, iddialar nedeniyle görevliler hakkında işlem yapılmamasına karar verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Skandal: Altın, Türk Kahvesi ve Saatler için Harcanan Milyonlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin