1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bozcaada’nın CHP’li Belediye Başkanı Bisikletle İşe Gidiyor!

Bozcaada’nın CHP’li Belediye Başkanı Bisikletle İşe Gidiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale Bozcaada, Türkiye’de köyü olmayan tek ilçedir ve turizm, üzüm bağları, şarap ve balıkçılık ile ön plana çıkmaktadır. İlçenin seçimini, CHP’li Yahya Göztepe yüzde 53.9 oy oranı ile kazanmıştır. Göztepe, ailesinin 6. kuşak temsilcisi olup, adanın bütçesinin 53 milyon lira olduğunu ve 55 çalışanın bulunduğunu belirtmiştir. Adanın yıllık turist ağırlama kapasitesinin 1 milyon olduğunu ancak devletten yeterli destek alamadıklarını ifade etmiştir. Ayrıca adanın suyunun Çanakkale’den geldiğini ve su sorunu yaşadıklarını dile getirmiştir.

Bozcaada’da hastane ve uzman doktor bulunmaması konusuna da değinen Göztepe, Sağlık Bakanlığının helikopter hizmetini çekmesiyle yaşadıkları sıkıntıları vurgulamıştır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Moskova Puşkin Enstitüsü mezunu olan Göztepe, makam aracını zabıtaya vererek bisikletle işe gidip geldiğini ve adanın sorunlarını çözmek için çalıştığını belirtmiştir.

Başkan Yahya Göztepe, adada yeni bir imar planı uygulayacaklarını ve sokakların engelli ve çocuk arabalarının da geçebileceği şekilde düzenleneceğini söylemiştir. Göztepe’nin öncelikli hedefleri arasında kalıcı pazar yeri, soğuk hava deposu, karavan parkı, çevre için artırma ve güneş enerjisi tesisi bulunmaktadır. Ayrıca adayı iktidar rantı baskısından koruyarak turizm master planını hayata geçireceklerini ve organik tarıma destek sağlayacaklarını ifade etmiştir.

Yahya Göztepe, Bozcaada’nın güzelliklerini koruyarak hak ettiği yere getirmeyi amaçladıklarını ve adayı rant baskısından uzak tutacaklarını açıklamıştır. Ayrıca bağcılık için organik tarıma destek vererek mesleki eğitim vereceklerini ve çeşitli kültürel etkinliklerin düzenleneceği bir kültür merkezi kuracaklarını dile getirmiştir. Göztepe’nin yönetiminde Bozcaada’nın sürdürülebilir turizm ve doğa koruma hedefleri doğrultusunda ilerlemesi planlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bozcaada’nın CHP’li Belediye Başkanı Bisikletle İşe Gidiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin